Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu(MYO) mezuniyet töreni Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde yapıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan Bafra MYO Muhasebe Vergi Uygulama Bölümü öğrencisi Emine Kırım, “Bize öz saygımızı hatırlatan, özgüvenimizi yeniden inşa eden, kısaca bizi biz yapan sizlere teşekkürü borç biliriz. Eğitim hayatımız boyunca bizi bir nakış gibi işleyen değerli hocalarımıza, hiçbir zahmetten kaçınmayıp bizi bugünlere getiren fedakar anne ve babalarımıza, bugün burada olup bizim bu mutluluğumuza tanık olan herkese, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 dönemi mezunları adına teşekkür ederim” dedi.

Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak, “Meslek Yüksek Okulumuz 4 profesör, 3 doçent, 2 yardımcı doçent, 1 araştırma görevlisi ve 8 öğretim görevlisinden oluşan eğitim kadrosu ile Türkiye’nin akademik çıtası en yüksek okuludur ve halihazırda 3 bölüm altında toplam 5 program, 20’si akademik toplam 40 personel ve 800’ü aşan öğrencisiyle eğitim- öğretim hayatına devam etmektedir. Aktif olan 5 programa ilaveten rektörlüğümüz destekleri ile ve bölgemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ile Bankacılık ve Sigortacılık Programları da açılmış olup, akademik personel tahsisi tamamlandığında bu bölümlere de öğrenci alımları başlayacaktır. Hedefimiz açacağımız yeni programlarla ile öğrenci sayımız bin 500’e çıkartmak ve sunduğumuz eğitim-öğretim hizmetinin kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkartmaktır. Sevgili mezunlarımız sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Her daim ülkemizin kurucu değerlerine bağlı kalmanızı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür bireyler olmanızı temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve mezuniyet belgeleri verildi. Diğer mezunların da belgelerini almalarının ardından tören, mezuniyet pastasının kesilmesi ve keplerin havaya atılmasıyla son buldu.

Törene ayrıca OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.