İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, “Bugün ’hayır’cılar, ‘18 yaşında milletvekili mi olur?’ diyenler bilmelidir ki Çanakkale’de 15 yaşında şehit düşen kınalı kuzuların kanı ile kazanılan vatan toprakları üzerinde yaşıyor” dedi.

15 Temmuz’da millet olma şuuruyla meydanlara inen gençlerin, çok daha fazla siyasetin ve bu ülkenin yönetiminin içinde olması gerektiğini söyleyen Erdoğan Tok, 16 Nisan’da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle gençlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

"16 Nisan referandumu gençlerimiz için bir fırsat"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini düzenleyen anayasa değişikliğiyle milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesinin önemini anlatan Başkan Tok, "Gençlerimiz, cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye başkanının kim olacağına karar veriyorsa, müsaade edin de aynı zamanda seçilebilsinler. Ama gençlerden korkuyorlar. Niçin Korkuyorsunuz? Konuşmaya geldiği zaman gençler bizim geleceğimiz diyorlar” diye konuştu.

“AK Parti her zaman gençlerin yanında”

AK Parti sayesinde TBMM’de genç milletvekili sayısının arttığına dikkat çeken Tok, “Eskiden 60 yaşında biri milletvekili olduğu zaman ‘bu ülkede genç yok mu?’ diyenler şimdi 16 Nisan’da referandumda gençlerimizin önü açacak olan maddelere, bu ülke bu yaştaki kişilere mi emanet edilecek diyorlar. Bu tutarsızlıklar bu kişilerin her zaman kötü niyetli olduklarını ortaya koyuyor. Biz gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bunun içinde gençlere siyasette alan açmaya çalışıyor. Gençlerimizin erken yaşlarda siyasi tecrübeye kavuşmasını istiyoruz. O zaman geleceğimiz olan gençler sözü yerini bulmuş olacaktır” şeklinde konuştu.