Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, saklı cennet Ayvacık ilçesine 3 yılda 46,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen muhtarlar buluşması toplantılarına Ayvacık ilçesi muhtarları ile devam edildi. Vali İbrahim Şahin başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, Ayvacık’ın saklı bir cennet, turizmin arayıp da bulamadığı bir yer olduğunu dile getirerek, “Köylerimizde beton yol uygulamalarını başlattık. Bölgemiz çok rutubetli bir bölge. Suyla barışık olmayan asfaltın ömrü de kısa oluyor. Su her şeye hayat veriyor, her şeyin dostudur ama su bir şeyin düşmanı o da asfalttır. Asfalt tabiatla de çok barışık bir malzeme değil. Asfaltın malzemesi katran. Yani petrol üretimi sırasında en altta kalan atık bir malzeme. Yani kapının önüne bile yanaştırmazsın. Ama asfaltın talep gördüğünü gören üreticiler başladılar katrana üst üste zam yapmaya. O zaman biz de mecbur muyuz sizden katran almaya dedik ve betona döndük. Beton yerli bir malzeme” dedi.

Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Ayvacık’a geçen 3 sene içerisinde 35 milyon liralık, SASKİ olarak da 16,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Geçmişle kıyaslandığında bu gerçekten önemli bir yatırım. Cennet gibi olan Ayvacık’ı daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Ayvacık’ın turizm hareketini yükseltmemiz gerekiyor. Burada yapılacak yatırımları teşvik etmemiz gerekiyor. Günübirlik turlarla Ayvacık’a gelen turizmi harekete geçirmemiz lazım. Samsun ve Rusya arasında direkt uçak seferlerinin yapılmasını çok önemsiyoruz. Mayıs ayı itibari ile Samsun ile Krasnodar arasında haftada 2 gün uçak seferleri başlıyor. İşte bu uçaklarla günübirlik Samsun’a gelen misafirleri otobüslere bindireceğiz ve Ayvacık’a getireceğiz. Buralarda yatırım yapacaklar, mülk alacaklar. Bunu önemsiyorum.”

Yapılan toplantıya ayrıca Ayvacık Kaymakamı Emre Yeşilbaş, İl Jandarma komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve diğer kurum yetkilileri katıldı.