Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası Temsilciliği (Eğitim Bir-Sen) yaptığı haftalık olağan toplantıda ilçenin önemli eğitim sorunlarını istişare etti.
Sendika binasında yapılan ve 50 öğretmen ve yöneticinin katıldığı toplantıda ülke ve ilçe gündemi değerlendirilirken ilçenin eğitim konuları masaya yatırıldı. Okullar arası eğitimde işbirliği konularının görüşülmesinin yanı sıra ilçede FETÖ/PDY örgütü soruşturma kapsamında 67 öğretmenin açığa alındığı ve örgüt konusunda dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İlçede bir Rehberlik Araştırma Merkezi ve Uygulamalı İş Eğitim Okulu’na acil ihtiyaç olduğu belirtilen toplantıda yeni eğitim-öğretim yılında eğitimde aksaklık olmaması için gerekli önlemlerin zamanında alınması gerektiği ifade edildi.
Toplantıda idarecilerin karşılaştıkları sorunları dile getiren Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilcisi Ahmet Yılmaz ilçede müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı açığının 70 olduğunu ancak bu makamlara başvurunun 36 kişi olduğunu belirterek artık idareciliğe fazla talep olmadığını ifade etti. Bunun nedenlerinin belli olduğunu kaydeden Yılmaz, okul idarecilerinin idare hizmetler sınıfına alınması gerektiğinin altını çizerek, idarecilerin sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi gerektiğini, idarecilerin il dışına idareci olarak gidememesinin ciddi bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. Sorumluluğa karşı yetkinin az olmasının da yöneticiliğin tercih edilmemesinin en büyük nedenlerden biri olduğuna vurgu yapan Yılmaz, üniversitelerde okul idarecisi yetiştiren bölümler açılmasının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu sözlerine ekledi.