Samsun Alaçam Engelliler Derneği tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Alaçam Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kapalı spor salonuna kadar kortej eşliğinde yüründü. Kapalı spor salonunda devam eden etkinlikte Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı el sanatları sergisi davetliler tarafından gezildi. Spor salonunda Dünya Engelliler Günü etkinliği olarak düzenlenen Alaçam Bocce takımı ile Samsun Atakum Belediyesi Spor Kulübü arasındaki karşılaşmada ev sahibi takımın galibiyetiyle sona erdi.
Bakım ve koruma altında bulunan engelli öğrencilerin katıldığı etkinlikte keyifli anlar yaşandı. Karar verme, olay üzerine yorum yapma, farkına varma, üretkenlik, kişisel becerilerini geliştirme ve sosyalleşerek toplum ile bütünleşme, toplumda farkındalık meydana getirme, aynı zamanda da kişisel gelişimlerini desteklemeye imkan sağlama gibi katkılarının yanı sıra yorucu olmayan, eğlenceli, fakat hedefleri olan bir spor dalı olan ’bocce’ etkinliği aracılığıyla engelli öğrencilerin eğlenerek sosyalleşmelerine katkı sağlandı.
Programa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt, Emniyet Müdür V. Kenan Bıyık, Belediye Meclis Üyesi Hasan Çelik, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Soner Şahin, daire amirleri ve davetliler katıldı.