Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Eğitim Vakfı ile KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin ilk etabını tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı.
Samsun TSO Eğitim Vakfı ile KOSGEB arasında, girişimcilere, 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere toplam 150 bin TL KOSGEB desteği sağlayacak, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunun 32 saat uygulamalı girişimcilik eğitim kısmını tamamlayan kursiyerler için TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.
İş kurmayı planlayan girişimcilere büyük imkan tanıyacak, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunun belge töreninde konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, girişimciliğin ekonominin temel taşlarından biri olduğuna vurguladı.
Murzioğlu başarılar diledi
Girişimci sayısının mutlaka artırılması gerektiğine işaret eden Başkan Murzioğlu, “İlimize ve ülkemize yeni markalar kazandırmanın, ihracatı geliştirmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Kurum olarak girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Zaman zaman da kurum olarak bu tip açtığımız kurslarla girişimcileri destekliyoruz. Bu kursu düzenlemedeki amacımız da, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilimizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmak. Ayrıca, yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini sağlamak. İnşallah siz de KOSGEB’den gereken desteği alarak birer girişimci olarak ülke ekonomimize ve istihdamına katkı sağlayacaksınız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
KOSGEB girişimcilerin yanında
Ardından söz alan KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Girişimcilik kültürünün ülkemizde geliştirilmesi ve yaygınlaşması için, KOSGEB olarak, Girişimcilik Destek Programı’nı hayata geçirmiş bulunuyoruz. Programın eğitim kısmını tamamlayarak belge almaya hak kazandınız. Bundan sonra ise, projelerinize bakacağız. Batı’da her 100 kişiden 20’si girişimci. Bizim ülkemizde bu rakam yüzde 4’lerde. Bizim desteklerimizle bu oran yüzde 5-6’lara kadar çıktı ama asla yeterli değil. İstihdam sorununun çözülmesi için sürekli yeni işletmeler açılmalı. Yeni işletmelerin kurulması, yeri ürünlerin de ortaya çıkması demek. KOSGEB olarak girişimcilerimizin yanındayız. Birinci aşamayı geçtiniz. İnşallah ikinci aşamayı da geçerek alacağınız destekle hayallerinize kavuşursunuz. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.