“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde İlkadım Belediyesi tarafından Samsun’da ilk olan Engelli Araç Şarj İstasyonu açılışı yapılırken, 1 engelli vatandaşa da akülü araç hediye edildi.
İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu 3 Aralık Engelliler Günü’nde engelli vatandaşları sevindirdi. Etkinlikte İlkadım Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Musa Yüksel ve Yahya Çınkıl, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu Başkanı Emine Demirel, Samsun Engelliler Federasyonu Başkanı Mehmet Akbulut, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi. İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte 1 engelli vatandaşa akülü araç hediye edilirken, engellilerin talepleri ve önerileri dinlendi.

"Engelli Araç Şarj İstasyonu" açıldı
Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, “Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını arttırmak için imkanlarımız doğrultusunda elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerektiğinin bilincinde olduğumuzu bilerek, yaptığımız her projede engelli vatandaşlarımızı da düşünerek hareket ediyoruz. Bu yaklaşımdan yola çıkarak engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduğumuz Engelli Araç Şarj İstasyonumuzun açılışını bu gün sizlerle yapmaktan mutluluk duyuyorum. Şarj İstasyonunu akülü araç kullanan engelli kardeşlerimiz 7 gün 24 saat kullanabilecekler. Ayrıca engelli kadın vatandaşlarımızın el emekleri ve göz nurları ile hazırladıkları sergi için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kursiyerlere sertifikaları verildi
İlkadım Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için düzenlenen İlkyardım Kursu kursiyerlerine sertifikaları verildi. 42 engelli vatandaşın eğitim gördüğü kurs 3 gün sürerken, Sağlık Bakanlığı İlkyardım eğitmenlerine İlkadım Kent Konseyi’nde görevli işaret dili eğitmenleri eşlik etti. Etkinlik sonrası katılımcılar ve vatandaşlar engelli kadınlar tarafından tamamen el yapımı ürünlerin sergilendiği sergi alanını gezerek alışveriş yaptılar.