Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde ev değil, depreme dayanıksız kaçak yazlıkları yıktıklarını söyledi.

Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyon Başkanı Emin Karaman ve komisyon üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunulurken Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyon Başkanı Emin Karaman, Kuş Cenneti’ndeki kaçak yapılaşma konusunda büyük mücadele örneği sergileyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibini tebrik etti.

“Dik duruşunuz çevrecileri mutlu etti”

Karaman, "Burada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve verdiği mücadele oldukça büyük. Özellikle delta sınırları içinde yer alan kaçak yazlıkların yıkımındaki dik duruşunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Kanunsuz işlerin karşısında olduğunuzu görmek biz çevrecileri çok mutlu ediyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

“Biz ev değil kaçak yazlık yıktık”

Dünya mirasına girmeye aday olan Allah’ın bahşettiği bir cennetin istila edilmesine hiç bir zaman müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz da, "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kaçak yapıya karşı her zaman mücadele içindeyiz. Kızılırmak Deltası’nda bulunan Kuş Cenneti’nde yaptığımız çalışmalar Türkiye’ye örnek olacaktır. Burada yazlığı bulunan vatandaşların ‘evimizi yıkıyorlar’ diyerek bir algı oluşturma çabası vardı. Buraya her gittiğimizde içimiz acıyordu. Çünkü ev denilen yerleşim alanları bildiğiniz villa idi. Yani burada kimse yaşamıyor, sadece yazlık olarak kullanılan yerlerdi. Üstelik depreme dayanıksız. Allah korusun bir deprem anında felaketler kaçınılmaz olacaktı" diye konuştu.