Büro Memur-Sen Samsun Şubesi Başkanlığı’na Mustafa Karabiber yeniden seçilerek güven tazeledi.
Büro Memur-Sen 9 Nolu Samsun Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu Canik Kültür Merkezi Çırağan Salonu’nda yapıldı. Seçimlerde başkan adayları Mustafa Karabiber ile Günay Sobacı’nın listeleri yarıştı.
Mustafa Karabiber yaptığı konuşmada, "Belirli bir noktaya kadar getirip devam ettiremediğimiz çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmek için, sizlere gerçekten hizmet edebilmek için, hiç kimsenin adamı olmamak için yeniden adayım. Hiç kimsenin adamı da değiliz. Bunu yönetim kurulu içinde gösterdim. Hep birlikte el ele kardeşçe, dostça, arkadaşlarım ile birlikte yönetime adayım" dedi.
Günay Sobacı ise, "Sendikanın başlangıç yıllarından beri yönetimde ve diğer organlarla çalışmış bulunmaktayım. Son dönem yönetime girmedim ancak sendikamızın faaliyetlerine kendim destek verip katıldım. Ancak bu dönem başkan adayı olarak karşınıza çıktım. Sizlerden oy istiyorum. Amacım da daha faydalı olabilmek" diye konuştu.
Seçimlerde 87 oy alan Mustafa Karabiber 3. kez Büro Memur-Sen Samsun Şubesi Başkanı seçilerek güven tazelerken, diğer aday Günay Sobacı ise 64 oy aldı. Seçimlere Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Hak-İş Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları katıldı.
Yeniden başkan seçilen Mustafa Karabiber, kendisini destekleyen ve desteklemeyen herkese teşekkür ettiğini belirterek, hizmetlere kaldıklarını yerden devam edeceklerini söyledi. Mustafa Karabiber başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Selami Lafçı, Kazım Alakuş, Hacı Şahin, Ahmet İnce, Kasım Erdem ve Ali Özbek.