Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde devir teslim töreni gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç uhdesindeki fakültenin dekanlığına Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran atandı.
Devir teslim töreni İlahiyat Fakültesi’nin konferans salonunda yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve fakültenin akademisyenleri katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, “3.5 aydan beri İlahiyat Fakültesi’nin dekanlık görevini yürütüyorum ve artık görevimi Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran’a devrediyorum. Biz bu görevleri tebliğ ederken daha öncede söylediğim gibi üniversitenin ihtiyacı olan güzel iklimi oluşturabilecek kişileri tercih etmeye çalışıyoruz. Kurumlarımızın güzel bir iklimi olsun istedik, herkesin birbirine saygılı davrandığı ve güven duyduğu, onurlu davranılan, hak ve hukukun arandığı değil verildiği bir ortam oluşturmak istedik. Görev tayinlerinde herkes bizim için önemli ama ilk etapta oluşturmaya çalıştığımız iklime hizmet edecek kişilerle çalışmayı hedefledik. Sayın Prof. Dr. Yaran da bizim İlahiyat Fakültesi’nde üslubuyla, duruşuyla saygı duyduğumuz hocalardan birisi. Onunla İlahiyat Fakültesi’nde daha güzel adımlar atabileceğimize inandığımızdan dolayı böyle bir tercihte bulunduk. İnşallah Cafer hocamızla güzel bir hizmet dönemi geçirmeyi umuyoruz ” dedi.
Ardından Prof. Dr. Yaran yaptığı konuşmada ise, “Allah’ın selamıyla ve besmeleyle bu göreve başlıyorum. Özellikle sayın rektörümüze bana güvendiği için teşekkür ederim. Elimden geldiği en doğru şekilde fakülteme hizmet etmeye çalışacağım. Benim kafamda yarış eden bir ilahiyat var. Fakültemde hedeflediğim iki kavramı sizinle paylaşacağım. Birincisi yarış kavramı. Türkiye’de yüze yakın ilahiyat var ve bizim öne çıkan İslam düşünürlerine ihtiyacımız var, ümmetin problemlerini çözen insanlara ihtiyacımız var. Bu yüzden bu yüz ilahiyatın sadece öğretmen yetiştiren bu yapıdan çıkması lazım. Bizim fakültemiz buna aday. Kırk yıllık geçmişe sahip bir fakülte olarak inşallah biz hikmette ve hayırda bir numaralı bir fakülte olacağız. İnşallah aynı zamanda ihtisaslaşmış bir ilahiyat olarak da dikkat çekeceğiz” diye konuştu.
Devir teslim töreni Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in Dekan Prof. Dr. Yaran’a çiçek sunmasıyla sona erdi.