Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetimi, hain darbe girişiminin yıl dönümünde Samsun Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binlerce kişinin ‘demokrasi’ sesine ortak oldu.

İki gün boyunca halkın coşkusuna katılan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun halkının bir kez daha vatanına, bayrağına bağlılığını gösterdiğini belirterek, “15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde olduğu gibi; her zaman dik durdukça, birlik ve beraberliğimizi korudukça bizi kimse bölemeyecek ve yıkamayacaktır” dedi.

Samsun’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Samsunlular bir kez daha demokrasiye sahip çıktı. Samsun halkı 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 1’inci yılında Cumhuriyet Meydanı’nı adeta hınca hınç doldurdu. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi de, iki gün boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla 7’den 77’ye meydanı dolduran coşkulu kalabalığın ‘demokrasi’ sesine ortak oldu. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ayrıca, Samsun Ticaret Borsası ile kurduğu ortak stantta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü için meydana gelen vatandaşlara, yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

“Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

Samsun halkının bir kez daha vatanına ve bayrağına bağlılığını gösterdiğini belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Öncelikle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da meydanı doldurarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıkan tüm milletimize gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz gecesi Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını belirten Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Bundan bir yıl önce alçak FETÖ terör örgütü ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik haince girişimde bulundu. Asker kıyafetindeki teröristler silahlarıyla milletimize kan kustu. Ama unuttukları bir şey vardı. O da tarih boyunca hiçbir zaman kimsenin boyunduruğu altında yaşamayan yüce Türk milletiydi. FETÖ terör örgütünün planlı alçak saldırısı Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle Allah’a çok şükür bozguna uğrayarak, başarısızlıkla sonuçlandı. Öncelikle, kahpece ve haince yapılan darbe girişiminin birinci yıl dönümünde ülkesi için hiç çekinmeden, korkmadan gözü dönmüş darbecilerin saldırılarında canlarını verenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Unutulmasın ki; milletimiz onları minnetle ve rahmetle her daim anacaktır” dedi.

Murzioğlu: “15 Temmuz demokrasi hareketi olarak tarihe geçti”

Mesajında her zaman demokrasiden yana olduklarına vurgu yapan Başkan Murzioğlu, şunları söyledi: “Ülkemiz üzerinde yıllardır terörün pek çok çeşidiyle mücadele eden ve bu sınırların toprak değil bir vatan olduğu duygusuyla sahiplenen milletimiz adına, 15 Temmuz bir ‘demokrasi hareketi’ olarak tarihe geçmiştir. Allah’a çok şükür bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Demokrasiye sahip çıkma iradesiyle bu geçtiğimiz bir yıllık sürece baktığımızda tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir dönem geçirdiğimiz görüyoruz. Bunu geçtiğimiz günlerde 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin yayımlanan büyüme rakamları doğruluyor. Pek çok finans kuruluşunun öngörüsünün çok daha ötesinde 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme kaydettik. Hain kalkışmanın akabinde gösterdiğimiz toparlanma ile 2016 yılının son çeyreğinde yakaladığı yukarı yönlü büyüme bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. Şüphesiz bunda inancımızın ve demokrasi konusunda toplumda sağlanan mutabakatın katkısı çok büyük. Son bir yılda yaşananlar göz önüne alındığında Türkiye ekonomisinin sergilemiş olduğu bu performans bölgemizdeki lider olma gücümüzü koruduğumuz gösteriyor.”

Birlik ve beraberlik mesajı

Açıklamasında birlik ve beraberlik duygusuna yer veren Murzioğlu, “Hain saldırıyı örgütleyenler şu anda adalet önünde hesap veriyorlar. Yüce adaletimizin vatan düşmanlarına karşı gereken cezayı vereceğinden de şüphemiz yoktur. Bir başka beklentimiz ise, örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılması ve adalet önünde hesap vermesidir. Er geç bu sinsi, kalleş, hain örgüt devletimizin kararlı tutumuyla yaptıklarının cezasını da bulacağından eminiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü; bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. İş dünyası olarak her daim demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki; birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki; birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde olduğu gibi; her zaman dik durdukça, birlik ve beraberliğimizi korudukça bizi kimse bölemeyecek ve yıkamayacaktır. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.