Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından meclis toplantısında Türkiye’de en hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasına giren 2 firmaya plaket verildi.

Samsun TSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri meclis üyelerinin onayına sunulduktan sonra vefat eden meclis üyesi İsmet Ünver için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonrasında Türkiye’de en hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasına giren Samsunlu Kuzey Kardelen Isı Sanayi ve Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Şirketi yetkililerine plaket verildi.

Kuzey Kardelen Isı Sanayi 2012-2015 yılları arasında yüzde 211.7 oranında büyüyerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen 66. şirketi olurken, yüzde 186.4 büyüyerek 75. sırada yer alan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Şirketi, Samsun’dan bu listeye giren 2 firma oldu.

Daha sonra konu hakkında söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında geçen sene 1 tane şirketimiz vardı. Bu Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret Şirketi’ydi. Bu sene bu şirketin yanına Kavak’ta üretim yapan Harun Reşit Beyin firması olan Kuzey Kardelen Isı Sanayi de katıldı. 2 firmaya da Samsun’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bu firmalara bu plaketleri üçüncü, 13’üncü kez de görürüz” dedi.

Murzioğlu, konuşmanın ardından Şubat ayında yapılan faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.