Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde Şehit Ersan Gürpınar’ın adının verildiği kütüphanenin açılış merasiminde gözyaşları sel oldu.
Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesinde Şehit Ersan Gürpınar Kütüphanesi’nin açılış merasimine İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vaktı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Şehit Ersan Gürpınar’ın babası, annesi, nişanlısı, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Şırnak kent merkezindeki PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesi’nde şehit olan özel harekat polisi 23 yaşındaki Ersan Gürpınar’ın lise öğrenimini gördüğü Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri şehit ağabeylerine teşekkürlerini okulda kurulan kütüphaneye isimlerini vererek gösterdi.
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz açılışta yaptığı konuşmada, "En sıkıntılı zamanlarda bile bir ve beraber, tek yumruk olmayı başaran milletimize ve bugün burada şerefli Türk polisimizin üniformasıyla bizleri ağırlayan öğrenci evlatlarımıza teşekkür ederim. Gerek içerde gerek dışarı da milletimize düşmanlık besleyen hainler sizler sayesinde asla emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

Tok: "Şehidini unutmayan yavrularımız göğsümüzü kabarttı"
Bu tarz anlamlı ve duygulu davranışların bu milletin ne kadar büyük ve onurlu bir millet olduğunu yeniden kanıtladığını vurgulayan Başkan Tok, "Böylesi hüzün veren ama bir o kadar da şerefli bir etkinlikle Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde şehit kardeşim Ersan Gürpınar’ın adının verildiği kütüphanenin açılışına katılmaktan onur duyuyorum. Bu gün aynı sıraları devrettiği kardeşleri şehit ağabeylerini gözyaşları içinde yad ettiler. Şehidini unutmayan yavrularımız göğsümü kabarttı. Bu nedenle hem öğrencilerimize hem okul yönetimine hem de şehidimizin değerli ailesine bu duyarlı davranışları için sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

Şiirler gözyaşları ile bölündü
Açılış için hazırlanan ve Şehit Ersan Gürpınar’ın iş ve okul arkadaşlarının mesajlarının yer aldığı video gösterimi ile devam eden merasiminde duygu dolu anlar yaşandı. Hem hüznün hem de gururun beraber yaşandığı anlarda Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencileri tarafın okunan şehit şiirleri hıçkırık seslerine karıştı, protokol ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.