Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yeni sistem ile birlikte Türkiye’nin ne kadar büyük bir güce sahip olacağını, kalkınmanın daha hızlanacağını gören milletimiz, 16 Nisan’da ‘evet’ oyunu sandıkla buluşturmak için sabırsızlanıyor" dedi.

Referandum sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye’nin büyük bir değişimin ve güçlenmenin eşiğinde olduğuna dikkat çekti. Başkan Taşçı, "Ülkemize birkaç beden küçük olan sistemi, bizi güçlendirecek, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacak, muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacak olan yeni sistemle değiştirme zamanıdır" şeklinde konuştu.

“Millet kararını verdi”

Referandum çalışmaları kapsamında bakan, milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatı ile birlikte alanda olduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Türkiye’nin geleceğine yön verecek bir karar için sandık başına gidiyoruz. Referandum, bize açık bir şekilde ‘Türkiye’nin daha da güçlenmesini istiyor musunuz?’ diye soruyor. Bu sorunun yanıtı hiç tereddütsüz ‘evet’ olacaktır. Vatandaşlarımızla sürekli buluşuyoruz. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan ve Samsun Milletvekillerimiz ile teşkilatlarımızla birlikte sürekli olarak alandayız. Yeni sisteme dair bilgilendirmelerde bulunduğumuz bu çalışmalarımız sırasında gördüğümüz şudur ki, milletimiz kararını vermiş. Yeni sistem ile birlikte Türkiye’nin ne kadar büyük bir güce sahip olacağını, kalkınmanın daha hızlanacağını gören milletimiz, 16 Nisan’da ‘evet’ oyunu sandıkla buluşturmak için sabırsızlanıyor” ifadelerini kullandı.

“Yeni sistem ülkemizi güçlendiriyor”

Yeni sistemin, Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkartacağını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı şöyle devam etti: “Bu millet, ülkemizin geleceğine kimsenin müdahale edemeyeceğini, büyümenin, değişmenin ve gelişmenin önüne kimsenin geçemeyeceğini 15 Temmuz’da göstermiştir. Türkiye, vatan hainlerine, bölücülere, milli iradenin yok olmasını isteyenlere sağlam bir tokat atmıştır. Şimdi aynı duygular içerisinde, 16 Nisan’da sandık başına gidecek milletimiz, ‘Daha güçlü bir Türkiye’ için ‘evet’ diyecek ve bu ülkeyi kısır çekişmelerle, krizlerle, darbelerle ve muhtıralarla muhatap etmek isteyenlere de bir tokat atacaktır. Yıllardır hep tartışılan bir yönetim sistemi var. Bu sistem karşısında ülkemizde, sürekli bir arayış olmuş ancak değişim sağlanamamıştır. Şimdi bu değişimin zamanı gelmiştir. Ülkemize birkaç beden küçük olan sistemi, bizi güçlendirecek, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacak, muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacak olan yeni sistemle değiştirme zamanıdır.”

Türkiye’nin kalkınma sürecinin, yeni sistem ile daha da güçleneceğini kaydeden Başkan Taşçı sözlerini şöyle tamamladı: "Neye karşı çıktıklarını bilemedikleri için yalan dolanlar üzerinden milletin kafasını karıştırmak isteyenler var. Doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırt etmek gerek. Milli iradenin güçlenmesi mi kötü? Türkiye’nin kalkınmasının hızlanması mı kötü? Daha da güçlü bir Türkiye için, önemli bir güç kaynağı olacak olan yeni yönetim sistemi mi kötü? Bu siyasi değil milli bir karardır. Bunu unutmamak lazım. 18 yaşına geldiğin seçme hakkı kazanan gençlerin, seçilme hakkına da sahip olması son derece önemliydi. Dünyanın 57 ülkesinde seçme ve seçilme yaşı 18 iken, bizde olunca neyden rahatsız oluyorlar? Anlamak zor. Aynı şekilde, bağımsız yargının aynı zamanda tarafsız yargı olması mı kötü? Türkiye için en iyi olanı yapmaya çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni yönetim sistemine olan inancı ve güveni bizlerde de aynı heyecan içerisinde bulunuyor. Milletimiz de bu noktada büyük bir güven duyuyor. Bu güvenin sonucunu, 16 Nisan’da sandığa yansıyacak ve sandıklar açıldıkça çıkacak her bir ’evet’ oyu ile Türkiye kalkınacak.”