Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret eden AK Parti Genel Merkez Samsun İl Koordinatörü Cumhur Ünal, belediyenin başarılı çalışmaları nedeniyle Başkan Genç’i tebrik etti.
AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Cumhur Ünal, Samsun programı kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler’in de yer aldığı ziyarette Başkan Genç’ten belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Ünal, AK Parti belediyeciliğine yakışır hizmetlerinden dolayı Başkan Genç’e teşekkür ederken, Başkan Genç, belediye olarak 12 yıldır her alanda yaptıkları yatırımlarla sadece şehrin değil, ülkenin de gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Büyümeye Canik katkısı
Canik’te yapılan çalışmalar hakkında İl Koordinatörü Ünal’a bilgi veren Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak sadece ilçemizin değil, şehrimizin ve ülkemizin de büyümesine katkıda bulunuyoruz. İlçemizde 12 yılda 2,5 milyar liralık yatırım yapılmasını sağladık. Bu yatırımlar elbette sadece Canik’in gelişimi için önemli değil. Bugün yeni yaşam alanları, kültür, sanat, eğitim merkezleri, alışveriş ve sağlık merkezlerine bölgeden insanlar geliyor, yararlanıyor. Yani Samsun’a bölgeden insanlar çekiyoruz. Ürettiğimiz modern yaşam alanları sayesinde ilçemizin nüfusu son 12 yılda yüzde 52 arttı" dedi.

“Samsun’un öncelikli hedefi 2019”
Samsun’un hedefinin 2019 olduğunu ve bunu son yıllarda dile getirdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Hükümetimizin Türkiye’miz için ortaya koyduğu ilk hedef 2023’tür. Ancak şehrimizin hedefi öncelikli olarak 2019’dur. Çünkü Samsun’un 2019’a hazır girmesi, 2023’e de hazır olması anlamına gelir. Bu manada biz de şehrimizi 2019’a hazırlamak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin hedefleri doğrultusunda AK Parti belediyeciliğine örnek bir belediyecilik yapıyoruz. Canik Belediyesi bugün teknolojik altyapısı, kalite belgesi, eğitim, kültür, spor, şehirsel dönüşüm çalışmaları ile öncü olmaktadır" diye konuştu.
Başkan Osman Genç, AK Parti Merkez İl Koordinatörü Cumhur Ünal’a ay-yıldızlı yeni hizmet binasını da gezdirdi. Binada uygulamaya konulan teknolojik sistem ve örnek birimlerden bahseden Başkan Genç, 21. yüzyıla uygun olarak bilgiyi yönettiklerini söyledi. Daha önce Karadeniz’de belediyeler arasında ilk kez entegre oldukları e-devlet ve elektronik postadan sonra elektronik belge yönetim sistemini de hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Genç, "İlçemizde belediye ile işi olan vatandaşlarımız artık internetin olduğu her yerden işlerini halledebiliyor" şeklinde konuştu.

“Örnek AK belediyecilik”
İl Koordinatörü Cumhur Ünal da, koordinatör olarak bölgedeki teşkilatları ziyaret ettiklerini belirterek, "Canik’te AK Parti belediyeciliğine örnek bir belediyecilik anlayışı gördüm. Gerek yeni hizmet binası gerekse ilçede yapılan eğitim, kültür, dönüşüm çalışmaları olmak üzere gerçekten bir ilçe belediyesinin kapasitesinin çok üzerinde hizmetler gerçekleştirilmiş. Bu manada Canik Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Başkan Genç, Ünal’a Canik Belediyesi’nin kurslarında kursiyer bayanlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti.