Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle Vezirköprü’de yapımı tamamlanan “ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi” törenle açıldı.
Vezirköprü’nün Göl Mahallesi’nde 124 öğrencinin eğitim göreceği 12 derslikli okulun açılışına Vali İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ADEKA işbirliğiyle yapıldı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile görev alanına dahil olan Göl Mahallesi’ni ziyaret ettiğinde eski belde belediye başkanı Ahmet Avcı ile buluşarak sorunları dinlediğini şu sözlerle anlattı: “30 Mart seçimlerinden sonra buraya geldiğimizde eski Göl Belde Belediye Başkanımız Ahmet Avcı bana buradaki okulun çok sıkıntılı olduğunu, ulaşım sıkıntısından dolayı ailelerin çocukları okula göndermekte zorluk çektiğini söyledi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile okula gittik. Hakikaten 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde Türkiye’mizin ulaştığı 2023’e giden bu süreç içerisinde hiç bize, ülkemize yakışan bir altyapı değildi. Biz bu işi en sürede sonuçlandıralım, buraya bir okul kazandıralım dedik. Çıktık okuldan yeni okulu nereye yapabiliriz diye araştırma içine girdik. Ve en uygun yer olarak şu an bulunduğumuz yer tespit edildi. Buradan dönerken henüz 2 kilometre bile gitmemiştik. Ben ADEKA İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpacıoğlu beyi aradım. ‘Ali bey çok hayra dokunacağına inandığım, çok güzel bir ortamda, çok güzel bir okulu birlikte yapacağız’ dedim. O da bana ‘Başkanım ne yazıyorsan yaz bana’ dedi. Sağ olsun katkılarıyla hep birlikte okulumuzu yaptık. Sayın valimizde bürokratik konuda bizlerin önünü açarak yardımcı oldular. Bir hayra, güzel bir olaya vesile olduk diye çok mutluyum. Allah hayırlı uğurlu etsin."
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise okulun her imkana sahip nezih bir bina olduğunu söyledi. Öğrencilere seslenen Şahin, "Okulun, ilçenin, ilin, hatta ülkenin en iyisi olmak için çalışın; şuurlu ve bilinçli hareket edin. Ders dışında da hayatı planlayın, kitap okuyun" dedi.
Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı. Protokol daha sonra sınıfları gezdi.
10 bin 800 metrekare alana yapılan okulun 12 derslikten oluştuğunu belirtildi.