Avrupa Birliği projesi kapsamında Samsun’a gelen İtalya, İspanya, Slovakya, Polonyalı öğretmenleri makamında ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, konuk öğretmenlerden, ülkelerine döndüklerinde Atakum ilçesinin güzelliklerinden bahsetmelerini istedi.
Avrupa Birliği’nin (AB) sağlıklı bir gelecek için spor ve sağlığın önemine dikkat çektiği ‘Health and Fitness For Healthy Future’ projesi kapsamında Samsun’a gelen yabancı öğretmenler Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Türkiye’yi Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu’nun temsil ettiği proje kapsamında Samsun’a gelen İtalya, İspanya, Slovakya, Polonyalı öğretmenler, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan ilçe hakkında bilgi aldı.
Atakum ilçesinin turizm ile canlanması noktasında önemli çalışmaların hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yabancı öğretmenlere bu çalışmaları anlattı. Türkiye’de tatil yapmak isteyenlerin gezilecek yerler listesinde Atakum ilçesinin mutlaka bulunması gerektiğini ifade eden Başkan Taşçı, “Yeşil ile mavinin kucaklaştığı, Türkiye’nin en büyük sahillerinden birinin bulunduğu ilçemizin, turizm noktasında hak ettiği yerde olmadığını biliyoruz. Bu amaçla ilçemizin gerek tanıtımında gerekse turizm eksiklerinin giderilmesinde ciddi bir çalışma içerisindeyiz. İlçemizin güzelliklerini ülkelerinize döndüğünüzde anlatmanızı istiyoruz” dedi.
Atakum Belediyesi’nin çalışmaları ve projelerine yönelik olarak hazırlanan bilgi kitapçıklarını öğretmenlere veren ve projelerin detaylarını anlatan Başkan Taşçı, misafir öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi. İtalya, İspanya, Slovakya, Polonyalı öğretmenlere ziyaretleri sırasında Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak ve okul öğretmenleri eşlik etti.
(SAM-SLH-Y)