Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, mekanik tesisat mühendis yetki belgesi olmayan kişilerin proje tasarımı ve kontrolü yaptığını, uygulamanın sonucunda ise vatandaş ve sektörün mağdur olduğunu söyledi.
MMO Samsun Şubesi “Büro Tescil ve Mekanik Tesisat Uygulamaları Toplantısı” düzenledi. MMO konferans salonunda düzenlenen toplantıya MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Başkan Yardımcısı Özkan Er, Sekreter Üye Nail Yolaydın, Yönetim Kurulu Üyesi Umut Gökmen Akkuş, Şube Müdürü Kadir Serkan Atılgan, Şube Teknik Görevlisi Faik Yılmaz, Atakum Belediyesi Makina Mühendisi Ercan Yüzbaşı, İlkadım Belediyesi Makina Mühendisi Turan Kaştaş, Canik Belediyesi Makina Mühendisi Turgay Tanrıverdi, Tekkeköy Belediyesi Makine Teknikeri Özden Çıkış ve Kavak Belediyesi Mimar Kenan Özdemir katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, “Mekanik tesisat sektörü konusunda yaşanan sıkıntıların ancak ve ancak meslek odalarının da proje kontrol sistemine dahil edilebilmesi ile çözülebilir. Mekanik tesisat mühendis yetki belgesi olmayan kişiler proje tasarımı ve kontrolü yapmaktadırlar. Uygulamanın sonucunda ise vatandaş ve sektörler mağdur oluyor” dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantıda mekanik tesisat, ısı yalıtım, sıhhi tesisat, ısıtma tesisatı, yangın tesisatı, asansör avan ve belediyelerin bu konudaki uygulamaları görüşüldü.