Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, metruk binada yaşam mücadelesi veren aile için, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arsa üzerine ev yapıyor. Akçakale Belediyesi, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan’ın yürüttüğü sosyal belediyecilik faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerinin umudu olmayı sürdürüyor.

Belediyeye gelen başvuruyu değerlendiren ekipler, imkansızlıklar yüzünden bir ailenin metruk binada yaşadığını tespit etti. Sokakta kalmaktansa yıkık dökük binada kalmayı tercih ettiklerini söyleyen aileye, Ayşenur Ayhan sahip çıktı. Aile ve mahalle sakinleri ile yapılan görüşmeler sonrasında hayırsever bir vatandaş, aileye ev yapılması için Turgut Özal Mahallesinde arsa tahsis etti. Arsa tahsisi sonrası belediye çalışanları da 3 oda ve 1 salon olarak yapılması planlanan evin inşaatına başladı.

Yapımı devam eden evde incelemelerde bulunan Ayşenur Ayhan, belediye çalışanlarından inşaatın en kısa sürede bitirilmesini istedi. Ayhan, belediyenin bu tür yardımları yapmaya devam edeceğini belirtti.

İnşaattaki incelemelerinin ardından mahalle sakinleriyle 16 Nisanda yapılacak referandum üzerine sohbet eden Ayşenur Ayhan, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi için “Evet” oyu istedi. Mahallede kadınlara çanta, çocuklara da oyuncak hediye eden Ayhan’a, Belediye Başkan Yardımcısı Naciye Kurt ve Belediye Meclis Üyesi Hacer Gündüz de eşlik etti.