Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek, referandumu 16 nisan’da yapılacak halk oyalamasını konuştu.

Şanlıurfa’da referandum çalışmalarını sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ve beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile milletvekilleri Suruç, Akçakale ve Harran’da mahalle muhtarları, STK’lar ve vatandaşlarla ayrı ayrı bir araya geldi. İlk olarak Suruçlularla buluşan Çelik, "16 Nisandan sonra köyünüzle beraber olacağız, mahallenizle beraber olacağız. Suruç’la birlikte olacağız. Bölgenin ve Şanlıurfa’nın geleceğini konuşacağız. Suruç’a okullar yaptık ellinin üzerinde okul yaptık, Suruç’a dünyanın sayılı projesi olan 3 sene içerisinde Suruç ovasına su getirdik. Kendisine uzatılan elin kıymetini bilmeyecek insanlar olacak, kanı bozuk insanlar olacak ama işin özüne bakıldığında yiğit Suruçlu var yiğit. Suruç’un sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur. Bunların Türkiye’de, Suruç da dikili bir ağacı yok yalnız her konuda hayır hayır niçin hayır diyorsunuz her şeye hayır diyorlar yapılan bütün hizmetlere hayır diyorlar sizin hiç evetiniz olmayacak mı. AK Parti bu referandumda hayır deseydi bunların tamamı evetçi olacaktı" dedi.

Çelik, daha önceki Cumhurbaşkanları ile Başbakanların kavgalarını örnek vererek çift başlılığın bu değişimle ortadan kalkacağını belirtti.

"16 Nisanda halk gereğini yapacaktır"

13 ilçeye adalet içinde hizmet götürdüklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Büyükşehir Belediyesi olarak programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Programlı gidebilelim ki ilçenin sorunlarını tek tek çözelim. Çalışan bir kadromuz var. İş üreten bir kadromuz var. Eksiklikleri peyderpey gidereceğiz. 16 Nisanda ilimiz için halkımız, için ülkemiz için halkımız gerekeni yapıp yeni yola birlikte gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra Akçakale ilçesine geçerek öğretmen evinde Akçakalelilerle bir araya geldi. Burada Akçakale’de yapılan çalışmaları aktaran Bakan Çelik, Suriye’de yaşanan için savaştan dolayı Akçakalelilerin büyük misafirperverlik gösterdiklerini belirterek teşekkür etti. Burada vekillerin ve başkanların konuşmalarının ardından Harran ilçesine geçildi. Harran’da yapılan toplantıda ise ilçedeki çalışmalar masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından heyet kent merkezine geçti.

İlçe programlarına Bakan Faruk Çelik’in yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Kemalettin Yılmaztekin, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katıldı.