Türkiye’nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santraline (HES) müdür olarak Ali Karakeçili atandı.
Daha önceden Birecik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Karakeçili, 3 Ekim 2016 tarihinden itibaren işçileri ve çalışanlarıyla birlikte kamuya devredilen Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) müdürü görevine getirildi.
Temeli 1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle çok uluslu şirketler tarafından inşa edilen Birecik Barajı ve HES’in işletme süresi tamamlanmasının ardından 3 Ekim 2016 tarihi itibariyle Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)’ne devredildi. Yıllık 2 buçuk milyar kilovat enerji üretimi kapasitesiyle Atatürk Barajı, Karakaya Barajı ve Keban Barajından sonra Türkiye’nin dördüncü büyüğü olan Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), 672 megawat kurulu gücüyle faaliyet gösteriyor. Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) milli ekonomiye büyük katkı sağlıyor.