Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Temmuz hain kalkışma girişiminin birinci yıl dönümünde Rabia Meydanını dolduran binlere teşekkür etti. Demirkol,“Aziz milletimiz inşallah kıyamete kadar varlığını sürdürecektir. Devletimiz ebede kadar devam edecek, bayrağımız kıyamete kadar göklerde kalacak, ezanımız kıyamete kadar susmayacaktır. Çünkü o gece canını vererek, kanını dökerek bu vatanı bize vatan yapan şehitlerimize minnet borçluyuz” dedi.

15 Temmuz 2016’daki hain askeri kalkışma girişiminin yıl dönümü olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan Fevzi Demirkol, Rabia Meydanını dolduran vatandaşlarla bir araya geldi. Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılan vatandaşlarla görüşen Demirkol, genciyle yaşlısıyla demokrasisine sahip çıkmak adına meydanı dolduran binlere teşekkür etti.

’’Asker kılığına girmiş teröristler bu ülkenin geleceğine kastettiler’’

Fevzi Demirkol, asker kılığına girmiş teröristlerin 15 Temmuz gecesi ülkenin geleceğine kast ettiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 79 milyonun meydanlara çıkarak, demokrasisine sahip çıktığını hatırlatan Demirkol, “15 Temmuz akşamı bir kanlı darbe teşebbüsü ve akabinde ülkemizi işgal ve ayrıca bir iç savaş çıkarmak için 15 Temmuzda uzun yıllardır dış güçlerce tezgahlanan ve onların piyonlarıyla ortaya konulan bir darbe teşebbüsüne şahit olduk. Asker kılığına girmiş teröristler bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin istikbaline devletimizin kıyamete kadar ebede kadar devamını vatanımızın bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimize kastettiler. Neden dolayı çünkü bu coğrafyada Ortadoğu’da İslam coğrafyasında bütün ülkeleri kan gölüne çevirdiler ama istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye vardı ve bu Türkiye mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyasıydı. O gece, Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin 81 vilayetinde 79 milyon halkımızı meydanlara, havalimanlarına davet etmesi ile birlikte aziz milletimiz Çanakkale’deki ecdadımızın torunları olduğunu gösterdiler ve Türkiye’nin 81 vilayetinde meydanları doldurdular”

’’Devlet, millet el ele darbe teşebbüsünü bertaraf etti’’

Fevzi Demirkol, 15 Temmuz gecesi devlet ve milletin el ele vererek, darbe teşebbüsünü bertaraf ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti,“Devlet millet el ele vererek bu hain darbe teşebbüsüne o gece bertaraf ettiler ve tükürün millete alçakça vurulan darbelere, tükürün onlara alkış tutan kahpelere diyerek o darbeyi akamete uğrattılar. Daha sonrasında aydınlık bir günün başlangıcı olduk. Sözlerimi uzatmadan sadece şunu ifade etmek istiyorum, Bu gençlerimiz oldukça bu milletin milli irade ve milli şahlanış devam ettikçe düşmanlarımızın bütün senaryoları boşa çıkacak. Aziz milletimiz inşallah kıyamete kadar varlığını sürdürecektir. Devletimiz ebede kadar devam edecek, bayrağımız kıyamete kadar göklerde kalacak, ezanımız kıyamete kadar susmayacaktır. Çünkü o gece canını vererek, kanını dökerek, yüreğini ortaya koyarak bu vatanı bize vatan yapan şehitlerimize minnet borçluyuz. Şunu bir kez daha gösterdiler, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek bize bu vatanı bir kez daha emanet ettiler. Ben şimdi buradan o gece bu meydanı dolduran ve Türkiye’nin 81 vilayetinde meydanları dolduran gençlerimize sesleniyorum, yine aynı şekilde asımın nesli olduğunuzu gösterdiniz. Kadınlarımıza, gençlerimize ve bacılarımıza sesleniyorum, sizler de Erzurum’daki Nene Hatunun, Kastamonu’daki Şerife bacının, Sakarya’daki, Bursa’daki, Kafkas Cephesindeki Kara Fatma’nın ve Osmaniye’deki Tayyar Rahime’nin torunları olduğunuzu gösterdiniz”

Demirkol, meydanları boş bırakmayan binlere de teşekkür etti.