Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan AK Parti eski milletvekili ve İzol aşireti lideri Zülfikar İzol, Siverek ilçesindeki aşiret mensupları ve muhtarlarla bir araya gelerek yeni sistemi konuştu.

Hacıömer Mahallesi’nde açılan büroda aşiretin önde gelenleri ve muhtarlarla görüşen Zülfikar İzol, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini anlatarak destek verilmesini istedi. İzol yaptığı açıklamada, "Şuanda mevcut hükumet sistemiyle yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini değişikliğiyle alakalı bir referandum sürecini hep beraber yaşıyoruz. Tabi ki bu referandum sürecinin içerisinde gelip buradaki değerli hemşerilerimizi, muhtarlarımızı, yakın akrabalarımızı bilgilendirmek ve onlara bu sistemin nasıl ülkeye, bölgemize nasıl bir sistem olacağını, bizlere neler getireceğini onu anlatmakla ilgili bugün toplanmış bulunuyoruz. Çünkü şuandaki mevcut sisteme baktığımız zaman ben 20 yıl parlamentoda kaldığım için yaşadım, gördüm, biz bunları da defalarca değerli dostlarımıza, yakın arkadaşlarımıza, hemşerilerimize anlatıyorduk. Çünkü bu sistem gerçekten ülkemize bir faydadan öte hep zarar gördü, ülke hep geriye gitti."

Mevcut sistemin sürekli şikayet konusu olduğunu belirten İzol, "Onun için bu sistemin değişmesiyle alakalı geçmiş hükumetler döneminde de o Cumhurbaşkanları, hükumetlerin Başbakanları bu sistemin yürümediğini defalarca anlattılar. Mevcut sistem tamamıyla geride kalacak, Cumhurbaşkanlığı yeni sistemi hem bu ülkenin önünü açacak, hem güçlü bir ülke konumuna gelecek, hem dışta hem içte söz sahibi olacağız. Yani hem istikrarda hem büyümede hem refahta hem müreffeh bir ülke haline gelmesi için bu sistemin mutlaka Türkiye’mize gelmesi gerekliydi, şimdi de inşallah ben inanıyorum ki, bu sistemi anlatarak onlarda bu sistemde 16 Nisan’da sandıklarına gidecek, sandıkların başında da evet mührüyle bir patlatma yaşatacaklarına canı gönülden inanıyorum" diye konuştu.

16 Nisan’da yapılacak referandumda Şanlıurfa’nın Türkiye sıralamasında 1’inci çıkacağına inandığını belirten eski vekil İzol, "Ankara’da İzol Dernekler Federasyonu Genel Başkanımızın da katıldığı bir toplantı yaptık. İstişareler sonucunda aldığımız kararda İzol ailesi olarak evet diyeceğiz" ifadelerini kullandı.