Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesini ziyaret ederek ilçe halkıyla bir araya geldi.

Hilvan halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu akşam sizlerle bütünleşmemizin amacını çok iyi biliyorsunuz. Bir araya gelişimizin amacını biliyorsunuz. Yakında Türkiye’de yeni bir sayfa açılacak, yeni bir beyaz sayfa açılacak. 16 Nisan tarihi son derece önemli bir tarih, sıradan bir tarih değil. Türkiye son derece önemli bir sistem değişikliğine gidiyor. Aksayan yönlerimizi gideren ve bizim hareket kabiliyetimizi daha da güçlendirecek bir sistem değişikliğinin oylanacağı bir gündür. O amaçla bir araya geldik. Ama bir araya gelmişken ülkenin yönetiminde söz sahibi olan, şehrin yönetiminde söz sahibi olan bütün arkadaşlar olarak tabi ki Hilvanlı kardeşlerimizin çeşitli sıkıntıları da var. Muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, onlarla tabi ki bu akşam hasbihal edeceğiz. Öncelikle şunu ifade edeyim. Bakın bizi 9 milletvekili olarak gönderdiniz. 9 milletvekili olarak Ankara’dayız, başımıza gelmedik şeyler kalmadı. Şu bir buçuk sene içerisinde neler çektiğimizi siz televizyonlarda izliyorsunuz. Biz de Ankara’da bunlara göğüs germeye çalışıyoruz. Ama Ankara şu son bir yılda yaşadıklarını geçmiş tarihi itibariyle çok ender yaşamıştır, çok az yaşamıştır. Büyük badirelerle karşı karşıya kaldık. Büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ama Allah’a şükür istikrarlı, güçlü bir lider sayesinde bu badireleri millete Hilvanlılara hissettirmeden atlattık. Yoksa zayıf bir iktidar olsaydı, güçsüz bir iktidar olsaydı bu problemler bugün çok farklı bir şekilde Türkiye’de yaşanıyor olurdu" dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise" Bakanımızla birlikte ilimizi köşe bucak dolaşmak, vatandaşlarımıza halleşmek, dertlerini dinlemek ve onların sorunlarına çare bulmak için çıktığımız bu yolculuk bizim için oldukça değerlidir" ifadelerini kullandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise " Bizler ilin yöneticileri olarak her zaman emrinizde olduğumuzu, şehrimizi dönüştürdüğümüzü, geliştirdiğimizi ama yeni cumhurbaşkanı sistemiyle de ülkemizin şaha kalkacağını hep birlikte mütalaa ediyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ise,"Sizin buradaki heyecanınızı da çok yakından görüyorum. İnşallah bu heyecan 16 Nisanda evet olarak yansıyacak " ifadelerini kullandı.

İş adamı Fatih Bucak ise "Unutmayalımki 15 temmuzu geçirdik, başımızdan çok sıkıntılı bir şey geçti. Dış güçlerin bize yapmış olduğunu gördük. Dış güçlerin güdümündeki FETÖ’ye karşı inşallah omuz omuza hep birlikte olacağız" diye konuştu.