Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Ak Parti Harran İlçe kadın kolları Başkanı Huriye Biter, 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutladı.
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, engelli bireylerin sorunlarına sahip çıkmanın, doğru ve kalıcı çözümler üretmenin, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir hayat sürmesi için çaba göstermenin toplumun en önemli sorumlulukları arasında yer aldığını belirtti. Sağlıklı her insanın, aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu ifade eden Özyavuz, mesajında “Engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin rol oynamaktadır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu ve onların yaşadıkları zorlukları, sıkıntıları, nasıl bir hayat sürdüklerini görmemizi sağlayan anlamlı bir gündür. Tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter ise engellilerin hayatın her alanında var olması için hem devlete hem de topluma önemli görevlerin düştüğünü dile getirdi.
Engelli bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinde tüm toplumun sorumluluğu olduğunu dile getiren AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde tüm dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal farkındalığın artmasına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diledi.
Engellilerin hayatın tüm alanında varlık göstermesi için hem devlete hem de topluma önemli görevler düştüğünü ifade eden Biter, engellilerin, tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana kadar hayatın pek çok alanında önemli başarılara imza attığını vurguladı.
Engelli bireylerin yaşam mücadelesinde onların yanında yer almanın, onları teşvik etmenin herkesin öncelikli sorumluluğu olduğunu vurgulayan Biter, mesajında , “AK Parti iktidara geldiğinden beri ekonomiden siyasete, yatırımlardan kalkınmaya kadar birçok alanda olduğu gibi, engelli kardeşlerimizin meselelerini çözüme kavuşturma hususunda da birçok gelişme yaşanmıştır. Bu süre zarfında engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırma adına yapılan yasal düzenlemeler, hayata geçirilen sosyal politikalar, bu konuda yaşanan zihniyet değişimini açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
Engellilerin eksiklerinin giderilmesini bir lütuf olarak değil, aksine hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak gördüklerine dikkat çeken Ak Partili Biter’in mesajında, "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir” denildi.