Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eyyübiye Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaptığı halı sahanın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Spor dostluktur, centilmenliktir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede ve okullarda yapımını tamamladığı spor tesislerini bir bir hizmete sunmaya devam ediyor. Son olarak Eyyübiye Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde spor sahasını törenle hizmete sundu. Çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların hizmetkarı olduğunu vurgulayan Başkan Çiftçi, asıl işlerin yanında gençlerin ve öğrencilerin faydalanacağı işlere imza attıklarını belirterek, "Böylesine güzel işlere imza atıyoruz. Tabi ki bu çalışmalar bizim daire başkanlığımızın fen işlerinin, kültür ve sosyal başkanlığının bir nevi yani işi olarak yapıyoruz. Hep birlikte huzurlu yaşamalıyız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzun kat sayısıdır. Sizin huzurlu bir ortamda, sağlıklı bir ortamda ülkemiz için, şehrimiz için yani sanayisini, mesleğini, tekniğini geliştirebilecek çalışmalar yapmanızı el birliği ile sağlamalıyız. Gençler çok zeki olduğunuzu belirtmek istiyorum. İmkanlarınız ne olursa olsun yaşamayı, okulunuzu, okumayı sevin diyorum. Bana bu enerjiyi verdiğiniz için ben size teşekkür ediyorum. Nice halı sahalar size feda olsun. Biz büyük projelerle ilgileniyoruz. Ama okulların hayat olması sebebiyle buralara yaptığımız yatırımları felsefe olarak önemsiyoruz. Kendinize çok iyi bakın. Spor dostluktur, centilmenliktir. Halı sahanız hayırlı olsun" dedi.

Okullara yaptığı katkılardan dolayı Başkan Çiftçi’ye teşekkür eden Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir ise, "Okullarımızın fiziki yapısını iyileştirmede katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum" dedi. Okullarına yapılan halı saha, basket bol sahası ve diğer hizmetler için Eyyübiye Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehmet Faruk Yıldıztekin öğrenciler adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi okul öğrencileri ile birlikte futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Başkan Çiftçi, açılışın ardından okul bahçesinde fidan dikimini gerçekleştirdi.

Başkan Çiftçi, son olarak okulun konferans salonuna geçerek kariyer günleri kapsamında öğrencilerle tecrübe paylaşımı yaptı.