Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özyavuz, “Muhtarlarımız, demokrasi nehrinin en önemli kollarıdır” dedi.
Özyavuz, mesajında, "Mahallerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerin halkla bir araya gelmesinde köprü vazifesini üstlenen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan muhtarlarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Seçimle göreve gelen muhtarların aynı zamanda güvenilir kişi olmanın yanında mahallelinin de sır küpü olduğunu belirten Özyavuz, “Muhtarlarımız, halkın kamu kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol üstlenirken, diğer taraftan da çağdaş ve modern yönetimlerin en temel unsurlarından biridir. Muhtarlarımız, bulunduğu köy ve mahallede hem devletin tüm kurumlarını, hem de kendisini seçenlerin birer temsilcileridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.?