16 Nisan halk oylaması hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu kez işçilerle bir araya gelerek anayasa değişikliği hakkında bilgiler verdi.

Halk oylamasının önemini herkesimden insanlara anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy’la birlikte beton firması çalışanlarıyla buluştu. Halk oylamasının bir parti seçimi olmadığını buluşmasında dile getiren Başkan Çiftçi, "16 Nisanda yapılacak halk oylamasının partiyle, belediyecilikle alakası yok. Her vatandaşı ilgilendiren bir anayasal düzenleme oylamasıdır" dedi. Güçlü bir demokrasi için anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Eğer güzel bir ülke istiyorsak, yönetimlerimize müdahale edilmemesini istiyorsak, demokrasimizin güçlenmesini ve istikrarı istiyorsak evet diyerek yönümüzü belirleyeceğiz. 94 yıllık geçmişimize baktığımızda hükümetlerimizin ömrü yaklaşık bir buçuk yıl olmuş. 10 yılda bir milletin iradesi olan meclise darbeler yapılmış. Yeni sistemde 5 yıllık seçim geliyor. Halk Cumhurbaşkanını seçecek. Halk seçimle yol, hastane, eğitim, altyapı, üstyapı gibi ne hizmetler istiyorsa Cumhurbaşkanı ve ekibi yapsın diyecek. Milletvekilini de seçerek işçinin, çiftçinin, esnafın, memurun hakkını ve milletin ne ihtiyacı varsa onun için kanun yapsın diyecek" diye konuştu.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy ise Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin iş birliği içerisinde olduğuna dikkat çekerek, güçlü Türkiye için halk oylamasının önemli olduğunu belirtti.