Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, temizlik alanında personel ve araç sayısınca kentin en büyük ekibi olma özelliği taşıyan Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı personellerle bir araya gelip, filodaki araçları inceledi. Hedeflerinin Haliliye’deki tüm sokakların evlerin misafir odası kadar tertemiz olmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Demirkol, “103 araç ve 455 personelle temizlik ve ilaçlama alanında hizmet ediyoruz” dedi.

Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Aysel Göncü ve birim müdürleriyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli temizlik işçisi, şoför, kontrolör ve şeflerle bir araya geldi. Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Dişli ile görüşerek saha çalışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Demirkol, işçilerle de sohbet etti. İşçilere yaptıkları kutsal görev için teşekkür eden Başkan Demirkol, işçilerden Haliliye’nin tüm sokaklarının evlerin misafir odası kadar temiz olması yönünde çalışmalarını istedi.

Başkan Demirkol, temizlik alanında yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, temiz Haliliye hedefini gerçekleştirdiklerini ve şuanda tertemiz Haliliye yönünde çalıştıklarını söyledi. Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak göreve başladığımız ilk günden itibaren çeşitli hizmet alanlarımızla ilgili bazı hedefler koyduk. Temizlik işlerimizin çalışmalarıyla ilgili daha önce temiz Haliliye hedefi koyduk, o temiz Haliliye hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi, tertemiz Haliliye yolunda çalışıyoruz. Bizim amacımız, gayemiz Haliliye’nin ve Haliliye’de yaşayan insanların, Türkiye’nin en sağlıklı, hijyen yönünden en olumlu ve ayrıca görüntü yönünden de, en güzel görüntülerin oluştuğu bir ilçede yaşaması. Haliliye olarak, başladığımız bu yolda şimdi tertemiz Haliliye hedefine doğru ilerliyoruz. Gönlümüzden geçen arzumuz, gayemiz Haliliye’nin sokakları, evimizin misafir odası kadar temiz olması. Bu amaçla çalışan Haliliye Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

Haliliye’nin temizliği yönünde vatandaşlardan da bir talebi olduğunu söyleyen Başkan Demirkol, “Halkımızdan bir tek arzumuz, talebimiz var, gittikleri illerde, ilçelerde Haliliye’nin temizliğiyle, diğer il ve ilçelerin temizliğini mukayese etsin. O mukayeseyi yaptıkları zaman Haliliye’nin tertemiz ilçe hedefinin büyük ölçüde gerçekleştiğini görürler” diye konuştu.

“103 araç, 455 personelle hizmet ediyoruz”

İlçe genelindeki temizlik ve ilaçlama çalışmalarında 103 araç ve 455 personelle hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak çalışmaya başladığımız andan itibaren hep şunları söyledik, ilklerin belediyesi olacağız. Temizlik işlerinde de, yeni uygulamalarımız oldu. Şuanda temizlik işleri filomuzda 83 araç ve 430 personelle hizmet etmekteyiz. İlaçlama alanında da, 20 araç ve 25 personelle hizmet etmekteyiz. Vatandaşımızın en huzurlu ve görüntü olarak en olumlu görüntülerin olduğu bir ilçe olması yönünde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

4 bin adet plastik konteynerin ilçe genelinde dağıtımı yapıldığının da altını çizen Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak halkımızın en huzurlu, en rahat, en sağlıklı şekilde hizmet alması için 4 bin adet plastik, kapaklı, çevreye koku yaymayan, çevreye rahatsızlık vermeyen konteynerlerimizi mahallelerimize monte etmeye başladık” dedi.

Başkan Demirkol, açıklamasının ardından filoda bulunan yeni araçlarla ilgili de bilgi aldı. Öte yandan, Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, personel ve araç filosu bakımdan Şanlıurfa’nın en büyük ekibi olma özelliğini taşıyor.