Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ programı kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.
Hacıömer mahallesindeki Dumlupınar Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen seminerde öğrencilere uyuşturucu maddelerin zararları anlatıldı.
Program kapsamında seminere konuşmacı olarak katılan gazeteci Mehmet Şükrü Dolaş, madde bağımlılığı ve sönen hayatlarla ilgili yaptığı konuşmada, “Sevgili çocuklar biz yoksul insanların en büyük sermayesi beynidir. Bir diğer sermaye ise iyi huylu arkadaşlarımızdır. Yaşamımız boyunca bu iki sermayeyi iyi idare edersek başarılı oluruz. Gazeteci olarak bugüne kadar uyuşturucu bağımlılığından dolayı sönen birçok yaşamın haberini yaptık. Sizden ricam en büyük sermayeniz beyninizde hiçbir kötü alışkanlığa yer vermeyin. Beyninize iyiyi, güzeli ve insanlığa hizmet edecek bilgileri yükleyin, kötü arkadaşlıklardan uzak durun” şeklinde konuştu.
Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Lale öğrencilere zararlı alışkanlıklardan korunmanın en önemli yolunun bol bol kitap okumaktan geçtiğini söyledi.
Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulunca sürdürülen program seminerlerinin, her ay farklı bir okulda devam edeceği belirtildi.