Siirt’te 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası, dereceye giren takım ve sporculara kupalarının verilmesiyle sona erdi.
Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, amatör sporun yaygınlaşması ve daha geniş kitleler tarafından yapılması amacıyla hafta boyunca çeşitli sportif müsabakalar yapıldı. 14 Eylül Kapalı Spor Salonunda, dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupalarının verilmesi için düzenlenen programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, hafta nedeniyle 11 değişik branşta yaklaşık bin sporcunun katılımıyla sportif müsabakalar yapıldığını söyledi. Olgaç, “10-16 Ekim tarihlerini içeren Amatör Spor Haftası sona erdi. Bu hafta nedeniyle kendi branşlarınızda yarıştınız. Daha çok çalışarak Avrupa ve dünya dereceleri almanızı bekliyoruz” dedi.
Sporcuların ailelerinin de katıldığı etkinlik, bireysel branşlarda derece yapan sporculara madalyaları, takım sporlarında dereceye giren sporculara da kupalarının verilmesiyle sona erdi.