Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedimi Kuzu beraberinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Ömer Erkılıç ile Organize Sanayi Bölgesini gezerek imalatçılara KOSGEB’in makine teçhizat kredi faiz desteğini anlattı.
Siirt TSO Başkan vekili Kuzu, İmalat sektöründe faaliyet gösteren ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal desteği sağlanacağını söyledi. KOSGEB tarafından verilen 2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteğinin, üretim kapasitelerini artırmak isteyen firmalar için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Kuzu, işletmelerimizin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve daha uzun ömürlü olabilmesi için devlet desteklerinin önemli olduğunu söyledi.
İşletmelerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOSGEB Veri tabanında kaydı onaylı olması gerektiğini aktaran KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise kredi faiz desteği programı ile Siirt’teki imalatçılara 1 milyon 500 bin liraya kadar alacakları makine teçhizat kredisinin faizin tamamını KOSGEB’in karşılayacağını söyledi.