İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kaymakam Ahmet Adanur’un Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği Cizre Belediyesi, yaz ayları öncesinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekibi kent genelinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Cizre Belediye Başkanı ve Kaymakam Ahmet Adanur’un talimatıyla ilaçlama çalışmasının bahar ayları itibariyle erkenden başlatılması Cizre’de vatandaşların yaz aylarında sineksiz ve haşeresiz geçirmesini sağlayacak. İlaçlama çalışmaları ilk olarak kenar mahallelerde besicilik faaliyeti yapılan mandıra ve ahırlarda başlatıldı. Ardından sinek larvalarının yoğun olduğu su birikintileri, kanallar ilaçlanarak erkenden kontrol altına alındı.

“Vatandaşlarımız yaz aylarında evlerinde rahatça oturacaklar”

Havaların ısınmasıyla birlikte halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı başlatılan mücadelede Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyonlarda ve su birikintilerinin yoğun olduğu noktalarda termal sisleme ve larvasit uygulamalarını gerçekleştiriyor. Yapılan ilaçlama çalışmaları hakkında kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ahmet Adanur, "İnsanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren, hastalık etkeni vektörlere karşı etkin mücadele başlattık. Zamanında başlattığımız ilaçlama çalışmasıyla vatandaşlarımız yaz aylarını evlerinde rahat bir şekilde oturabilirler” dedi.