İçişleri Bakanlığı’nca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Cizre Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanur, ilçede “Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması” projesini hayata geçirdiklerini belirtti.
Cizre Belediyesi’ne kayyum olarak görevlendirilen İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur, hayata geçirdiği projelerle ilçeyi adeta şantiye alanına çevirdi. Adanur, ilçe belediyesinin şuana kadar yapamadığı birçok projeyi hayata geçirdi. Adanur yönetimindeki belediye, şimdi de, Cizre’de nüfusa bağlı olarak ulaşımın artması, yol ve caddelerin yetersiz kalmasıyla birlikte hem yolları genişletmek hem de yaya ve araç trafiğini rahatlatmak amacıyla Dörtyol Kavşağı’na “Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması” projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.
Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Adanur, toplam 30 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projenin tamamıyla araç ve yaya sirkülasyonunun rahatlatmaya ve ilçeyi güzelleştirmeye yönelik olduğunu söyledi. Hayata geçirilecek olan projeyle Dörtyol Kavşağı’nın siluetinin ortaya çıkarılacağını belirten Adanur, "Dörtyol Kavşağı tamamen sökülüp yeniden hazırlanan proje çerçevesinde dizayn edilecektir. Trafik ışıkları yenilecek, yol çizgileri çizilecek, yaya geçitleri uygun bir şekilde yapılacaktır. Kavşağın ortasındaki dönemeçte de trafik yoğunluğunu azaltmak için her yolda bir ‘U’ dönüşü yapılacaktır. Yapılacak olan yol çalışmasında engelli vatandaşlarımız için de yollar uygun bir şekilde yapılacaktır" dedi.
Adanur, “Kavşak projesini daha da güzelleştirmek ve ilçemize modern bir görüntü kazandırmak için kavşağın yanında bulunan 2 bin 200 metrekarelik Cumhuriyet Parkı’nı da yeniden dizayn edilerek, şehir meydanına dönüştürülecek. Bu projeye bağlı olarak Dörtyol’dan başlayıp Cizre Köprüsü’ne (Dicle Köprüsü) kadarki 500 metre uzunluğundaki Yafes Caddesi’nin de orta refüjü yapılacak. Kaldırım ve led aydınlatma sistemleri çalışması yapılacaktır. Belediyemize ait şehir içi otobüslerde akıllı kart sistemi kuracağız” diye konuştu.