Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak Lise Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen liseler arası münazara yarışması yoğun bir katılım ile tamamlandı.

TÜGVA Liseler Arası Münazara Yarışması Şırnak Çok Programlı Lisesinde yapıldı. Şırnak Çok Programlı Lisesinde başlayan Münazara Yarışması 2 oturum halinde gerçekleşti. 8 okuldan 80 öğrencinin katıldığı münazarada, “Toplumsal Rollerimiz”, “Özgürlük mü Adalet mi ?”, “Gündelik Hayatta Doğruluk”, “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi”, “Popüler Kültür”, “Bilgi Kaynaklarımızın sorgulanması”, “Çevre ve Doğa Bilinci” ile “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” başlıklı 8 ayrı temada yapıldı. 8 ayrı salonda, 8 ayrı konu başlığında fikirlerini çekinmeden dile getiren gençlere, TÜGVA Şırnak’ın belirlediği konularında uzman 8 moderatör eşlik etti.

8 ayrı moderatör gözetiminde ve 8 ayrı salonda gerçekleştirilen oturumlarda belirlenmiş temalar üzerine fikirlerini ifade eden gençler, moderatörler tarafından belirlenen 8 öğrenci Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali için İstanbul’a gitmeye hak kazandı. 21 Nisan 2017’de düzenlenecek olan finale Şırnak adına katılacak olan öğrenciler, 8 tema için diğer illerden gelen arkadaşları ile Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali’ni gerçekleştirecek.

Münazara yarışmasının ardından sertifika töreni düzenlendi. Şırnak Çok Programlı Lisesi Konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine, TÜGVA Şırnak İl temsilcisi Fırat Som, TÜGVA Şırnak Lise Koordinatörü Sabri Yorga, TÜGVA Şırnak Teşkilat Koordinatörü Burak Kaya, uzman moderatör, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Uzman Moderatör ve öğretmenlere katılım sertifikalarını TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som verirken, öğrencilere ise sertifikalarını TÜGVA Şırnak Lise Koordinatörü Sabri Yorga verdi.

TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, bu gençliğin yetişmesi için gençler arasındaki kendilerini geliştirici münazaraların önemli olduğunu söyledi. Som, “Türkiye Gençlik Vakfı Lise Koordinatörlüğümüzce düzenlenmiş olan ve Türkiye genelinde lise ve dengi okullar arasında 8 temada düzenlenen Genç Türkiye Kongresini ve münazara çalıştayını burada gerçekleştirmiş olduk. 8 temada düzenlenen bu Genç Türkiye Kongre çalıştayı, gençlerimizin toplum ve gençliğinin sorunlarını doğrudan ele alacağı, müzakereler ederek kendi fikirleri ile bu sorunları çözümüne katkı sunacağı bir platform yapmayı hedefledik. Gençlerimiz arasında müzakere ve kültürlerini geliştirmek amacıyla, fikirlerini daha iyi yere ulaştırmak amacıyla böyle bir ortamda bir araya geldik” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı, Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır olduğunu belirten Som, “TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için çalışmaktadır. Öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, merhametli, başarılı ve sorumluluk sahibi gençlerin, yeni nesil projeler hazırlarken kendilerini geliştirdikleri bir vakıf kültürüne sahiptir. Adalet, ahlak, birlik, iyilik ve özgürlük değerlerini benimsemiş gönüllü gençleri ile daha iyi bir dünya hayaliyle çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürmektir. Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmi ile iyilik odaklı işler yapan, deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip vakıfçılık modelidir. Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak. Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olmak” diye konuştu.

Münazara yarışması ve sertifika töreni Şırnak Çok Programlı Lisesinin önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.