Şırnak Üniversitesi’nde görevli Yardımcı Doç. Dr. Yunus Açcı ve öğretim görevlisi Ferhat Şirin Sökmen’in geliştirdiği TRC3 Bölgesi Coğrafi İşaretler Projesi ilki Mardin, ikinci toplantı ise Batman’da gerçekleştirildi.
Mardin’de gerçekleştirilen ilk tanıtım toplantısının ardından ikinci toplantı Batman’da yapıldı. Toplantıya Şırnak Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ile ticaret ve sanayi odaları, ilgili müdürlükler, ziraat odaları, GAP Teyap ile Harran Üniversitesi ve çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, projeyi oldukça önemsediklerini belirterek bu konuda yaşamış oldukları tüm sıkıntılara rağmen gerekli desteklerini esirgemeyen başta Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas’a ve projenin yürütülmesinde yer alan üniversite temsilcileri Yrd. Doç. Dr. Yunus Açcı ile öğretim görevlisi Ferhat Şirin Sökmen’e teşekkürlerini iletti.
Öğretim görevlisi Ferhat Şirin Sökmen, “Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bölgeye çeşitli ekonomik ve sosyal faydalar sağlaması hedeflenmektedir. Coğrafi işaret özellikle ürüne katma değer sağlayarak bazı ürünlerde yaklaşık olarak iki kat fiyat artışı sağlamaktadır. Ayrıca coğrafi alan adıyla anılan ürün aynı zamanda ait olduğu bölgenin yerel kimliğini güçlendirerek bu kimliğin bir parçası olmaktadır” dedi.