Sivas’ın Gemerek ilçesinde 50 yıldır gündemde olan ve geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temeli atılan Kartalkaya Barajı’nda çalışmalar başladı.
Gemerek ilçesinin 50 yıldır hayali olan Kartalkaya Barajı’nda temel atmanın ardından çalışmalar kurban kesilerek başladı. Programa Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kurban kesilerek dualarla başlatılan çalışmaların ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Demir,"İlçemizin 50 yıllık baraj özlemi bitiyor. Şu an temel atma törenleri fiili olarak bulunduğumuz bölgede gerçekleşti. Allah razı olsun diyorum. İnşallah en kısa zamanda da kazasız belasız çiftçimizin hizmetine sunulmasını arzu ediyorum"dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık ise, "3 yıllık bir proje ve Gemerek’in 50 yıllık hayali. Barajımız 38 bin dekar alanı sulayacak. Bugün çalışmalarımıza başlıyoruz 3 yıl sonra da açılışını yine hep beraber yapacağız inşallah." diye konuştu.