Sivas Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması konusunda sürücüleri uyardı.
Sivas-Ankara karayolunda uygulama yapan polis ekipleri, durdurdukları yolcu otobüsü, kamyon ve TIR sürücülerine kış lastiği konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler araçların lastiklerinin uygunluğunu kontrol ederken sürücülere bilgilendirici broşür dağıtıldı. Sivas il genelinde yol kullanıcıların havanın karlı olması durumunda mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda sürücüler uyarıldı. Dışarı çıkılmak istenildiğinde araçlarda mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurulması gerektiği anlatıldı. Uygulamada TIR ve kamyon sürücüleri havanın karlı olması durumunda belirli saatler dışında yüksek rakımlı geçitlerden geçmemesi konusunda uyarı yapıldı. Uygulama sırasında durdurulan yolcu otobüslerinde ve minibüslerde seyahat eden yolcuların emniyet kemeri takmadığı görüldü. Yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılardan bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Feyzullah Dursun meydana gelen trafik kazalarında emniyet kemerini kullanan sürücü ve yolcuların trafik kazasını en az hasar ile atlattıkları görüldüğünü emniyet kemeri kullanımının çok önemli olduğunu vurguladı.
Sivas’ta kış mevsiminde alınacak tedbirler gereği il genelinde trafik denetimlerinin yapılacağı kış mevsimine hazır olmayan araç ve sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.