İspanya’da düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası’na hazırlanan A Milli Basketbol Takımı, OAKA’da oynanan mücadelede Yunanistan'a 70-56'lık skorla mağlup oldu.

Ay yıldızlılar ile Yunanistan, 22 Ağustos Cuma günü Ülker Arena’da bir kez daha karşılaşacak ve maç, NTV Spor’dan naklen yayınlanacak ve mücadele saat 21.00’de başlayacak.

OAKA’da oynanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüsnü Karagözoğlu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay da izledi.

Oyuna milliler, Kerem Tunçeri, Cenk Akyol, Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık beşiyle başlarken, Yunanistan ise Nikos Zisis, Kostas Vasileiadis, Kostas Papanikolaou, Georgios Printezis ve Giannis Bourousis beşiyle parkede yerini aldı.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelenin ilk basketini Vasileiadis ile üç sayı çizgisinin gerisinden Yunanistan buldu. Papanikolaou’nun turnikesine Kerem Tunçeri’nin orta mesafe isabetiyle karşılık veren ay yıldızlılar, ilk sayılarını da kaydetti. Alan savunmasına dönen ev sahibi ekip karşısında milliler, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık’ın pota altı basketleriyle durumu 11-9 yaptı. Giannis Antetokounmpo’nun oyuna girmesiyle tempoyu arttıran Yunanistan, ilk periyotu 8 sayı farkla 24-16 önde tamamladı.

İkinci periyotun başında topu iyi dolaştıran ve kolay atışlar bularak 3 dakika içerisinde 5-0’lık seri yakalayan ay yıldızlılar, durumu da 24-21’e getirdi. Mola alan Yunanistan, ilk basketini pota altından Vougiukas ile buldu. Alan savunmasına karşı iyi hücum eden ev sahibi ekip, bu bölümde istediği oyunu sergileyerek skoru da 38-23 yaptı. Ancak Sinan Güler’in turnikesiyle rakibinin serisine son veren A Milli Basketbol Takımı, Cenk Akyol’un üç sayı isabetiyle de alan savunmasına karşı isabet buldu. İlk yarı, Kerem Gönlüm’ün sol eliyle bıraktığı çengel atışı sonrasında 41-33 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü periyotun başında Yunanistan ikili oyunlarla skor üretirken, millileri de Sinan Güler’in bire birleriyle basketler buldu. İlk yarının büyük bir bölümünde olduğu gibi üçüncü periyotta da alan savunması yapan rakibi karşısında ay yıldızlılar, penetre sonrası paslarla hücum etti. Oğuz Savaş’ın serbest atış çizgisinden bulduğu isabet sonrasında baskılı savunmaya dönen A Milli Basketbol Takımı, Ender Arslan’ın da üç sayılık basketiyle durumu 58-48 yaptı. Üçüncü periyot, karşılıklı boş hücum denemelerinin ardından 58-48 tamamlandı.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan dördüncü periyotta ilk 2.5 dakika boyunda takımlar skor bulamayınca milliler de mola aldı. Alan savunmasına dönen ay yıldızlılar, potasında Printezis’den dört sayı gördü. Kerem Gönlüm, Ömer Aşık ve Cedi Osman ile serbest atış çizgisine giden milliler, 36. dakikaya girilirken de durumu 64-53 yaptı. Ancak milliler, Yunanistan karşısında maçtan 70-56 mağlup ayrıldı.

Yunanistan (70): Giannis Bourousis 4 (5 ribaund), Nikos Zisis 4 (2 ribaund- 1 asist), Kostas Vasileiadis 5 (1 ribaund- 3 asist), Nick Calathes 12 (3 ribaund- 4 asist), Andreas Glyniadakis 1 (1 ribaund), Kostas Papanikolaou 4 (1 ribaund- 2 asist), Kostas Sloukas (4 ribaund- 1 asist), Kostas Kaimakoglou 2 (2 asist), Ian Vougiukas 9 (5 ribaund- 1 asist), Georgios Printezis 10 (5 ribaund- 2 asist), Vaggelis Mantzaris 5 (1 ribaund), Giannis Antetokounmpo 12 (5 ribaund)
Türkiye (56): Sinan Güler 6 (4 ribaund), Emir Preldzic (1 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 5 (2 ribaund- 6 asist), Oğuz Savaş 10 (2 ribaund), Kerem Gönlüm 7 (4 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 9 (2 asist), Ömer Aşık 7 (7 ribaund- 1 asist), Cenk Akyol 3 (2 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 2 (3 ribaund- 1 asist), Cedi Osman 7 (3 ribaund), Melih Mahmutoğlu (2 ribaund)
1. Periyot: 24-16
2. Periyot: 17-17
3. Periyot: 17-15
4. Periyot: 12- 8