İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, pazar günü kendi sahasında Galatasaray’a da mağlup olmayarak ligde yenilgisizlik serisini devam ettirmek istiyor.
Zorlu maçın hazırlıklarını Fatih Terim Stadı’nda yaptığı antrenmanla devam eden takımda antrenman öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı ile futbolculardan Ferhat ve Mossoro, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
İlk 6 haftalık periyotta en az gol yiyen ve mağlup olmayan bir takım olduklarını hatırlatan teknik direktör Abdullah Avcı, “Bizim kadromuza baktığınız zaman aslında karışık bir takımız. Geçen yıldan oyuncular var. Bu sene yeni gelen oyuncular var. Kompakt bir futbol oynamaya çalışıyoruz. Türkiye’de bir yanlış algı var. Böyle oynayınca sanki savunma yapıyormuşsunuz gibi algılanıyor. Biz ilk 6 hafta böyle oynadık. En az gol yiyen ve mağlup olmayan bir takımız.” dedi.
Tecrübeli teknik adam, Galatasaray maçı hakkında ise şu görüşleri dile getirdi:
“Ligin önemli takımlarından birisiyle oynayacağız. Onlarda bir süreç yaşıyorlar. Oyuncu kalitesinin olduğu oyun kalitesini geliştirmek isteyen bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Bu maçta da yenilmezliğimizi sürdürerek varlığımızı hissettireceğiz. Bu maçı kazanarak daha fazla takım olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Zor bir müsabaka bizi bekliyor.”
Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli’nin Dortmund’a 4-0 mağlup oldukları karşılaşma sonrasında söylemiş olduğu ‘Hedefimiz Başakşehir maçıdır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Abdullah Avcı, “Prandelli onu lige dönüş anlamında söylemiştir. Galatasaray’ın hedefleri hem Avrupa hem de ligde zirve olmuştur. Önündeki maç anlamında bu ifadeyi kullanmıştır. İyi bir süreç yaşamıyorlar. Önlerindeki maç olduğu için bizi göstermiştir.”
Avcı, Galatasaray’ın Türkiye’de de aynı pozisyonları verdiğini ancak ligde bunun değerlendirilmediğini Avrupa’da ise cezalandırıldığını sözlerine ekledi.

FUTBOLCULAR: GALATASARAY’A YENİLMEYECEĞİZ

Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan futbolculardan Ferhat Öztorun da “Galatasaray maçı güzel bir maç olacak. İki taraf adına zor olacaktır. Rakibimiz Şampiyonlar Ligi’nde kötü bir skor aldı. Onlar içinde önemli bir karşılaşma. Bizde yenilmezliğimizi sürdürmek istiyoruz. Kendi sahamızdaki maçı kazanmak istiyoruz.” dedi.
Bu sezon takıma transfer edilen Mossoro ise “Bizi pazar günü zor bir maç bekliyor. Bizde son zamanlarda iyi oynuyoruz. Son haftalarda yaptığımız gibi iyi sonuçla ayrılacağız.” diye konuştu.