Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek’in başkanlığını yaptığı ALS MNH derneği için Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gala gecesi düzenlendi. Dernek için ALS hastalarını taşımaya uygun özel bir minibüs hediye edilirken, maddi bağışta da bulunuldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen gala gecesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, Trabzonsporlu futbolcu Olcay Şahan ve eski futbolcuların yanı sıra, futbol dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

“Herkese çok teşekkür ederiz”

ALS MNH Derneği Başkanı olan Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek, gala gecesinin açılış konuşmasını yaptı. Tekerlekli sandalyesine bağlı olan özel bir bilgisayar sayesinde konuşmasını gerçekleştiren Gökçek, katılımcılara teşekkür ederek, “2001 yılında kurduğumuz bu dernek sayesinde ALS hastası olan kişilere ulaşmaya ve onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda 1600 üyemiz var. Türkiye’de 8 bin ALS hastası var. Futbol federasyonuna hediye ettikleri minibüs için teşekkür ediyorum. Ayrıca maddi yardımda bulunuldu. Bunun için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İsmail Gökçek, konuşmasını Yunus Emre’nin ‘selam olsun’ şiiriyle tamamladı.

“ALS hastaları insanlığın Süper Lig’inde”

ALS hastalığının önemine dikkat çeken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bu hastalığın içindeki kişilerin çok özel insanlar olduğunu söyleyerek, “ALS hastaları, insanlığın Süper Ligi’nde. Herkesin ALS hastaları için ellerinden geleni yapması gerekiyor. İnsanlık küme düşmemeli, her zaman Süper Lig’de olmalı” diye konuştu.

“Farkındalık çok önemli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada Türkiye’de 8 bin ALS hastası olduğuna dikkat çekerek, “ALS hastaları için farkındalık oluşturmak çok önemli. Gözleri görmeyen bir kişi, elinde kandille gezerken, ona bu kandille neden gezdiği ve gözleri görmediği söylenir. Kandili taşıyan kişi de, ‘Bu kandil benim için değil, senin gibi kalp gözü kapalı olanlar için’ cevabını verir. Herkesin bu konularda hassas olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman birlikte basın mensuplarına poz verdi.