PTT 1. Lig'in yeni ekiplerinden Altınordu'dan, son dünya şampiyonu Almanya ile önemli işbirliği. Altyapı ve tesisleriyle tanınan Altınordu, Almanya'nın altyapısıyla ünlü kulüplerinden 1. FC Köln ile öğrenci değişim programına başladı.

Altnordu ile 1. FC Köln arasında Koray Kaçınoğlu'nun transferi sırasında başlayan sıcak ilişkiler, öğrenci değişim programıyla sonuçlandı. Sportif Direktör Murat Dizdar ile Almanya Sorumlusu Yasin Özçelik, 1. FC Köln Futbol Akademi Genel Müdürü Jörg Schmadke ve Sportif Direktör Jörg Jakobs ile yaptıkları görüşmeler neticesinde akademi düzeyindeki futbolcuların karşılıklı eğitimleri konusunda anlaşma sağladı.

Buna göre, Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) öğrencileri Köln Futbol Akademi'sinde, Alman kulübünün sporcuları da Altınordu'da özel eğitimlere alınacaklar. Değişim programın startı, Altınordu U17 takımından Ali Mert Aydın ve Murat Arslan'ın, 30 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında Köln Futbol Akademisi'ne gitmeleriyle başlayacak.

Bir süre sonra Alman oyuncular da Selçuk'a gelerek çalışmalara katılacaklar. Bir dönem Köln A Takım Teknik Direktörü olarak görev yapan Frank Schafer tarafından karşılanacak Altınordulu iki genç, Schalke 04 ve Borussia Dortmund antrenörleriyle de özel idmanlara katılma fırsatı elde edecekler.

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar, Erasmus benzeri değişim programının her iki kulüp için de yeni açılımlar sağlayacağını vurgulayarak, "Son dünya şampiyonu Almanya, Avrupa'nın en önemli futbol ülkelerinden biri. Köln Futbol Akademisi de Almanya'nın önde gelen altyapı kulüpleri arasında yer alıyor. Çocuklarımız, burada bir hafta boyunca farklı bir eğitim sürecinden geçecekler. Sorumlulukları ve özgüvenleri yükselirken, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenip, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı elde edecekler." dedi.