Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Adıyaman’da başladı.
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen faaliyetler 16 Ekim tarihine kadar devam edecek. Amatör Spor Haftası faaliyetleri kapsamında il ve ilçe tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda çeşitli spor branşlarında yaş gruplarına göre faaliyetler düzenlenecek. Bu faaliyetler kapsamında badminton, basketbol, ve voleybol olmak üzere çeşitli branşlarında düzenlenecek.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı,”Her yaştan insanın spor yapabileceği, düzenli fiziksel aktiviteleri yaygınlaştırmak ve yeni bireylerin spora kazandırılmasını sağlamak için gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Adıyaman’da ve ilçelerde farklı spor tesislerinde düzenlenecek aktiviteler ile devam edecek. Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amaçlanıyor” dedi.