Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan Ateşli Silahlar Türkiye Kupası Mersin’de başladı.

Erdemli Atış Polionu’nda 2 Nisan’a kadar sürecek müsabakalara 25 ilden 46 kulüp ve 282 sporcu katılırken, sporcular 9 disiplinde en iyi dereceleri elde etmek için yarışacak.

Müsabakaların önemine dair bilgi veren Havalı ve Ateşli Silahlar Asbaşkanı Kadri Akgün, "Ateşli Silahlar Türkiye Kupası’nı icra etmek için Mersin Erdemli’de sporcularımızla birlikte toplandık. Bu müsabakalara farklı disiplinlerde 282 sporcumuz birbirleriyle yarışacak, bayan ve erkekler olmak üzere. Bunların içerisinde Atıcılık ve Avcılık Federasyonu teknik kurulu tarafından belirlenen yurt dışı baraj puanlarını geçen sporcular, Almanya’da yapılacak olan Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacak. Bundan önce de İslami Dayanışma Oyunları’mız var. Havalı silahlarda onun kadrosu daha önce belirlenmişti. Şimdi ateşli silahlar ayağını yapıyoruz. Umarım memleketimiz için hayırlı neticeler olur. Gittiğimiz müsabakalardan da başarıyla çıkarız diye umut ediyoruz" dedi.

İstanbul Avcılık Atıcılık Kulübü’nden müsabakalara iştirak eden eski milli sporcu Ali Yaşar Ünlütürk ise, "Burada iki temel amacımız var. Birincisi kulüp olarak takım halinde dereceye girmek. İkincisi ferdi olarak, her sporcunun zirve beklentisi olimpiyatlara iştirak etmektir" diye konuştu.