Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, Mersin’de düzenlenen müsabakalar ile tamamlandı.

Türkiye geneli 36 il, 86 kulüpten 451 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonaya Aydın’ı temsilen Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübünden 18 sporcu katıldı. Aydınlı 18 sporcudan 15’i kategorilerinde ilk 15’e girerek Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonasına damga vurdu.

Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu

Yıldız erkekler kategorisinde başarılı atışlarıyla altın madalyanın sahibi Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Yıldız Erkek Tüfek Takımı oldu. Takım sporcuları rakiplerine karşı büyük üstünlük kurarak Türkiye Şampiyonluğu elde ederek Aydın’ı en iyi şekilde temsil etti.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Atıcılık Takımı 1 şampiyonluk, 1 üçüncülük ve 1 dördüncülük kupası kazandı.

Yusuf Melik Kızıloğlu, Şeref Can Elmas ve Burak Taş’tan oluşan Yıldız Erkek Tüfek Takımı Türkiye 1’incisi, Hamitcan Kulak, Muhammed Sinan Güler ve Ahmet Aktaş’tan oluşan Genç Erkek Tüfek Takımı Türkiye 3’üncüsü, Gökçe Simge Arslan, Göksu Özge Aarslan ve Eda Kılınç’tan oluşan Genç Bayan Tüfek Takımı Türkiye 4’üncüsü oldu.

Bireyselde Minik Erkekler Tabanca Kategorisinde Yiğit Kağan Uçar, Türkiye 4.sü ve Genç Erkek Tabanca Kategorisinde Tahsin Gültepe Türkiye 4.sü olarak Aydın’ı en iyi şekilde temsil etti.