Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenen Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nın üçüncü gününde tatamiye çıkan Mustafa Koç bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya üçüncüsü Mustafa Koç’u tebrik etti.

Milli judocu Mustafa Koç, Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nın ikinci maçında Brezilyalı, üçüncü turda Romen rakiplerini altın skorlarla geçti. Çeyrek finalde Japon’la karşılaşan Mustafa Koç yenildi ve repesaja kaldı. Makedon rakibine ippon üstünlüğü sağlayan Milli Judocumuz bronz madalya için Polonyalı rakibi ile yaptığı karşılaşmayı altın skorda kazandı ve üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bronz madalya kazanan Koç’u yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenen Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Mustafa Koç’u kutluyorum. Milli sporcumuzun gelecek organizasyonlarda şampiyon olarak İstiklal Marşı’mızı dinlettireceğine gönülden inanıyor, elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”