Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünyanın 3’üncü en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen ve 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da yapılacak “23. İşitme Engelliler Olimpiyatı” hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünyanın 3’üncü en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen ve 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı hazırlıklarının son aşamaya geldiğine işaret etti.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’dan katıldığı TRT Haber canlı yayınında spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, 18-30 Temmuz tarihleri arasında 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın Samsun’da yapılacağını hatırlatırken, bu organizasyonla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğine işaret etti. Hazırlıklarla ilgili uluslararası katılımcıların Samsun ve Türkiye ile ilgili olarak çok övgü dolu yaklaşımlarını ve desteklerini ortaya koyduklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Çok güzel bir organizasyon olacak inşallah. Samsun’da gerçekleştireceğimiz dünyanın 3’üncü en büyük spor organizasyonunu, IOC tarafından kabul edilen organizasyonunu inşallah Türkiye’de yapacağız” diye konuştu.

“Geleceğe doğru ilerliyoruz”

Bakan Çağatay Kılıç, 2002 yılından sonra AK Parti iktidarlarının hem Türkiye’nin dört bir yanında inşa etmiş oldukları spor altyapısıyla hem de sporcuların kendilerini yetiştirebilme anlamında verdikleri destekle çok büyük imkanlar sunduklarını anlattı. Bu desteğin hızlı bir şekilde devam edeceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, iki gün önce Hakkari’ye yaptığı ziyaretten örnek vererek şunları kaydetti:

“İki gün önce Hakkari’deydim, orada inşa ettiğimiz tesisler de artık bitme aşamasına gelmiş durumda ve sporcularımızın, gençlerimizin orada ne kadar yoğun bir şekilde spora ilgi duyduklarını görmek ve onların bu anlamda çalışma yapmalarının önünü açabilmek bize gerçekten büyük bir mutluluk ve gurur verdi. Gerçekten ülkemizde büyük potansiyel var. Cumhurbaşkanımızın spora çok yakın olan bir kişi olmasının büyük avantajı var, Başbakanımız sürekli bu konularda takip içerisinde. Dolayısıyla gerçekten büyük hamleleri yapmış olarak geleceğe doğru ilerliyoruz.”

Bakan Kılıç, işaret dilinin öğrenilmesinin vurgusunu yaptı

Bakan Çağatay Kılıç, İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın diğer olimpiyatlardan farklı olarak sporcuların “işitme ve konuşma” konusunda engelleri olmasından dolayı Samsun’un bu organizasyona ayrı bir şekilde hazırlandığına işaret etti. Bundan dolayı organizasyonda görev alacaklara işaret dili eğitimi verildiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

“Çünkü işitme engeli olan ve bu konuda işaret dilini kullanacak olan sporcuların ve katılımcıların; ki aynı zamanda Uluslararası İşitme Engelliler Komitesinin seçimi de olacak Samsun’da, dolayısıyla burada bir altyapı hazırlığı içerisinde çalışacak olan, görev yapacak olan kişilerin işitme engeliler lisanını öğrenmesi, aynı zamanda Samsun’da da birçok kişinin bunu öğrenmesi gerekiyor. İşte taksicilerin olsun, esnafımız olsun bir hazırlık dönemi içerisindeyiz.”

23. İşitme Engelliler Olimpiyat Yaz Oyunları’nda bir sporcu köyü konsepti kullanılacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’umuzdaki Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtları ona göre kullanarak burada bir sporcu köyü hayata geçirmiş olacağız. Bunu da ilk kez Samsun’da uyguluyor olacağız. İnşallah çok farklı bir konseptle çok daha güzel bir organizasyonun da yolunu açmış olacağız” şeklinde konuştu.