Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bosna Hersek’te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında madalya kazanan milli güreşçileri ve serbest stil takım klasmanında üçüncü olan Yıldızlar Türkiye Serbest Güreş Milli Takımını tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında madalya kazanan milli güreşçileri ve serbest stil takım klasmanında üçüncü olan Yıldızlar Türkiye Serbest Güreş Milli Takımını tebrik etti. Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından 24-30 Temmuz tarihleri arasında Sarajevo şehrinde organize edilen şampiyonada, milli güreşçilerimizden 100 kiloda Anıl Berkan Kılıçsallayan gümüş madalya kazanırken, 54 kiloda Hamza Alaca ve 76 kiloda Ünal Karabacak bronz madalya elde etti. Yapılan müsabakalar sonunda şampiyonada iki gümüş, 4 bronz madalya kazanan Yıldızlar Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı toplamda 60 puan toplayarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında madalya kazanan ve takım halinde üçüncülük elde eden milli güreşçiler için tebrik mesajı yayımlayan Bak, “Bosna Hersek’te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında takım halinde üçüncülük elde eden Yıldızlar Türkiye Serbest Güreş Milli Takımımız ile madalya kazanan sporcularımız Anıl Berkan Kılıçsallayan’ı, Hamza Alaca’yı ve Ünal Karabacak’ı gönülden kutlarım. Gençlerimizin kazandığı bu başarıları geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Şampiyonayı alnımızın akı ile tamamlamamızda emeği geçen sporcularımızı, antrenörlerimizi ve güreş camiasını tebrik eder, başarılarının daim olmasını dilerim” dedi.