Balkan Maraton Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli atlet Yavuz Ağralı memleketi Bingöl’de davul ve zurna ile karşılandı.

Türkiye’yi Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb’teki Balkan Maratonu Şampiyonası’nda temsil eden ve 2:18:22’lik dereceyle şampiyon olarak altın madalya kazanan Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcusu 25 yaşındaki Yavuz Ağralı, memleketine döndü. Bingöl Havalimanı’nda Ağralı’yı, ailesi, arkadaşları ve vatandaşlarlar davul zurna ile karşıladı.

Yıllardır şampiyonaya gidip geldiğini fakat böyle bir karşılama olmadığını ifade eden milli sporcu Ağralı, "Böyle bir karşılama aslında beklemiyordum çünkü, yıllardır gidip geliyorum. 2014 yılında da balkan ikincisi olmuştum. Yalnız başıma gidip geldim ama bu sefer Yücel Barakazi’nin sahip çıkmasıyla son iki yılda bana karşı olumlu bakışlar oldu. Şimdi tek başıma değilim, çok duygulandım” dedi.

2018 yılında yapılması planlanan Avrupa Şampiyonasında ilk 8’e girmeyi hedeflediğini belirten Ağralı, “Şampiyonada Bingöl’ün adını duyurdum. Birçok yerden olumlu tepkiler aldım. Benim için bu yarışma bir aşamaydı, hedefim 2018 Avrupa şampiyonası. Avrupa şampiyonası Berlin’de yapılacak. Hedefim oradaki yarışmada ilk 8’e girebilmek. Nasip olursa madalya ile dönmek istiyorum" diye konuştu.

Hocası ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile birlikte kendisine emek veren herkese teşekkür eden Ağralı, çalışmalarına ara vermeden başlayacağını kaydetti.