Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek, borcundan dolayı transfer yasağı bulunan ve sıkıntıda olan Ankaragücü’ne el uzattı. Başkan Gökçek, Ankaragücü’ne destek olmak amacıyla yaptığı toplantının ardından borçların ödenerek transfer yasağının kaldırılacağı müjdesini verdi.

Ankaragücü yönetimi ve bazı iş adamları ile Büyükşehir Belediyesi Mogan Tesisleri’nde toplantı yapan Başkan Gökçek, kulübün transfer yasağının bir an önce kaldırılması için acil destek istediği iş adamlarından, bugün ödenmesi şartıyla 4 milyon TL’lik destek sözü aldı. Toplantı sırasında, Ankaragücü’nün borcu nedeniyle Spor Toto gelirlerine icra koyduran iş adamlarını da telefon ile arayan Başkan Gökçek, 3 milyon TL’lik icranın da kaldırılmasını sağladı.

Geçtiğimiz ay içerisinde, Büyükşehir’e bağlı şirketlerin, Ankaragücü’ne 5 milyon TL’lik sponsorlukta bulunmasını sağlayan Başkan Gökçek, böylece Ankaragücü kulübüne kısa süre içerisinde toplamda 12 milyon TL’lik yardım yapılmasını sağlamış oldu.

Başkan Gökçek, iş adamları ve kulüp yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplantının sonunda, borçları nedeniyle transfer yapamayan ve zor durumda olan Ankaragücü’nün taraftarına müjdeli haberi twitter’dan verdi.

Başkan Gökçek, toplantı ile ilgili şu tweetleri attı:

“Sevgili Ankaragüçlüler size müjdeli bir haberimiz var. Biliyorsunuz, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleri Ankaragücü’ne 5 trilyonluk reklam anlaşması yapmış ve peşin olarak bu paranın tamamını ödemişti. Ancak Ankaragücü’nün transfer yasağının kalkması için para lazımdı. Bugün Mehmet Yiğiner ile birlikte Ankaralı iş adamları ile toplantı yaptık. Ayrıca bazı iş adamlarını telefonla aradık. Sağolsunlar Ankaralı iş adamları bizi kırmadı ve bugün ödenmek kaydıyla 4 trilyon TL destek verdiler”

Başkan Gökçek, “Ayrıca Spor Toto üzerinde 3 trilyonluk haczi kaldırdık. Bu suretle Ankaragücü’müzün önü açıldı. İşte toplantı sonunda açıklamam” diyerek paylaştığı video klipte, Ankaragücü’nün maddi sıkıntılardan dolayı futbolcularına lisans çıkarmada sıkıntılar çektiğini söyledi.

Ankaragücü’nün borçları ödeyemezse amatör takım ile sahaya çıkmak durumunda kalacağını belirten Başkan Gökçek, “Ankaragücü’nü bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için seferber olduk. Gerek buradaki iş adamlarımız gerek telefon ile aradığımız iş adamları toplam 4 milyon yani eski para ile 4 trilyonluk parayı yarın teslim alacak tarzda işi organize ettik. Allah’ın izniyle yarın bu sorun ortadan kalkmış olacak. Ayrıca biliyorsunuz Büyükşehir olarak eski para ile 5 trilyon liralık sponsorluk desteği yaptık. İlk yapmış olduğumuz destekle 9 trilyon lira oluyor. Spor Toto’dan gelen yardımın kasaya girebilmesi için 3 trilyon liralık bir haciz vardı. O haczi de kaldırttık. Dolayısıyla düze çıktık. Ben yardım eden burada bizimle beraber olan işadamı kardeşlerime telefonla bize yardımcı olan iş adamı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sayın Yiğiner ve yönetim kuruluna sahada da değerli futbolcu arkadaşlara başarılar diyorum. İnşallah tekrar Ankaragücü’nü Süper Lig’e çıkartmak kısmet olur diyorum” diye konuştu.

“Şimdi sıra onlarda”

Başkan Gökçek, yaptığı açıklamada, CHP’lilere de çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Geçen sene bol bol demagoji yapan CHP milletvekilleri örneğin Aylin Nazlıaka, örneğin Çankaya Belediye Başkanı, örneğin CHP Meclis Üyesi Selçuk Dereli, bunlar gelip her gün maçlarda konuşuyorlardı. Şimdi sıra onlarda. CHP’liler de toplayacaklar arkadaşlarını bir araya. Ha bizimki kadar para toplayamayabilirler. Ama bir şeyler toplamaları lazım. Bakalım ne yapacaklar işin istismar mı olduğu, samimiyet mi olduğu ortaya çıkacak”